söndag 20 juli 2008

ÖSK "stöter på patrull" enligt NA

Har just tittat på NAs web-Tv där Pelle Blohm kommenterar ÖSKs laguppställning och chanser i matchen mot formstarka Hammarby på Söderstadion. Intervjun med Pelle inleddes med att NA-reportern informerade om "att ÖSK idag stöter på patrull på Söderstadion" . Det var inget tips från reporterns sida, bara ett felaktigt ordval.

Nåväl, Pelle ger ÖSK en viss chans. Med viss rätt tycker jag eftersom Hammarby är i det läget att det är dags med en motgång för laget. Ni kommer väl förresten ihåg hur det gick i motsvarande match förra säsongen. Om inte så kommer här en rekapitulation.

Efter en timmes spel skadas ÖSK-målvakten Peter Westman i en våldsam kollision med en Bajen-anfallare. Peter tvingas utgå och ersättaren Rickard Rickardsson tar hans plats. Ställningen var då fortfarande 0-0. ÖSK har efter att Hammarby så långt haft det mesta och det bästa av spel och chanser tagit över och går uppenbarligen för seger. Hammarby byter in islänningen Juliusson och plockar ut Charlie Davis. Då återstår 12 minuter av ordinarie matchtid. I 90:e minuten är det fortfarande mållöst men domaren lägger till 5 minuter, framförallt beroende på matchstoppet vid Westmans skada. I den 94:e matchminuten går ÖSKs till offensiv med i stort sett hela laget, bara Magnus Wikström och Rickardsson kvar på egen planhalva. Offensiven ger "gammeldansken" Lars Larsen ett utmärkt skottläge att avgöra matchen, men tar felbeslutet att ytterligare försöka förbättra detta fina skottläge, och blir då av med bollen. Bara några sekunder därefter ligger bollen i nätet bakom Rickard Rickardsson, som passerats av ett lobbskott från nyss inbytte islänningen Juliusson.

Det var naturligtvis lätt att kritisera ÖSK för att så hejdlöst gå på offensiven i slutskedet av matchen. Men matchkaraktären var sådan att Hammarby uppenbarligen var mest nöjt med det oavgjorda resultatet och i det läget inte verkade ha några som helst ambitioner, att satsa på ett segermål. Utom möjligen då Juliusson som nyss inbytt hade bra med ork kvar.

Nu är det en timma kvar till matchstart på Söderstadion. Vi är sex personer framför TVn i Björkhaga som håller tummarna för att ÖSK för första gången ska triumfera över ett av seriens topplag.