onsdag 27 augusti 2008

Elfsborgs lagbygge och ÖSKs

Det var bara två spelare i ÖSKs startelva i söndags som var med och upprepade den triumf som förra året betydde förnyat kontrakt. De två som var med och gav ÖSK tre ytterst välbehövliga poäng på Borås Arena förra hösten var Patrik Anttonen och Fredrik Nordback. Däremot fick sju elfsborgsspelare på nytt uppleva att ÖSK sannerligen inte är någon önskemotståndare. De sju hade till matchen på Behrn Arena kompletterats med bl a Johan Wiland, Anders Svensson, Teddy Lucic och Fredrik Berglund. Därmed kan man kan fog påstå att ÖSK i år hade en starkare motståndare att "lägga på rygg". än på Borås Arena i fjol.

Vad kan man då dra för slutsatser av den här stora skillnaden i kontinuitet mellan klubbarna. Naturligtvis att IF Elfsborg ligger något eller några år före ÖSK i byggandet av ett lag. Västgötarna har kommit i det läget att man bara behöver någon enstaka förstärkning inför varje ny säsong för att behålla styrkan. Till årets säsong enrollerade man Teddy Lucic för att ge försvaret stadga. ÖSK, å andra sidan, var i den situationen att behöva påbörja lagbygget i i stort sett från grunden. Vem minns inte oron i våras då laget till och med saknade tränare.

Min tro är att när ÖSK och Elfsborg på nytt möts i nästa års allsvenska ( jag förutsätter då att ÖSK klarar kontraktet i år) gör man det med lag som i stort sett är identiska med de som svarade för underhållningen på Behrn Arena i söndags.
Om Elfsborg inte vinner det allsvenska guldet i år kommer klubben att med djupanalys avgöra vad som fattats och anskaffa den kompletteringen. Kanske en anfallare typ Mattias Svensson? ÖSK å sin sida kommer inte på långa vägar ha samma rekryteringsbehov som inför den här säsongen. Den enda egentliga tvekan när det gäller en permanentning av A-elvan är om Magnus Kihlberg, giganten, orkar fortsätta ytterligare en säsong. Naturligtvis kan ungtuppar som Per och Oscar Johansson slå ut några av de redan etablerade, men det är i så fall en önskvärd utveckling ÖSK kommer att kunna koncentrera arbetet till att förnya kontrakten med befintliga spelare och inte jaga nya. En nog så grannlaga uppgift för övrigt.

Bygget av "team ÖSK" från grunden har skett med imponerande skicklighet av rekryteringsansvariga, talangscouter och tränare. Ett proffsjobb!

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida