torsdag 21 augusti 2008

Standardhöjningen stavas O-l-s-e-n

Lunchtolvans tretton (!) medlemmar har haft semester men igår togs seanserna upp igen. Seanserna innebär kontakt med de högre makter som kan ge svar på hur framtiden kommer att gestalta sig för ÖSKs fotboll. Märkligt nog får de olika medlemmarna olika besked från dessa makter vad som kommer att gälla.

Det som redan hänt är man av förståeliga skäl inte ett spår oense om. Att ÖSK har presterat stor fotboll från och med att domaren blåste till spel i andra halvleken i matchen mot AIK och till och med slutsignalen på Fredriks Skans i söndags är "de vise" överens om. Lika överens är man att förvandlingen från ett räddhågat lag utan offensiv stringens till ett målglatt gäng med spelglädje kan stavas O-l-s-e-n. Det var i våras lätt att skissa profilen på den anfallsspelare som ÖSK behövde för höja klassen. Svårare naturligtvis att till rimlig kostnad hitta en spelare som svarade mot den profilen. Det gjorde man till slut, skickligt nog, förmodligen med god hjälp av Lars Larsen.

ÖSK har naturligtvis under åren värvat spelare av högre klass än Kim Olsen, men knappast någon som så fullständigt svarade upp mot det omedelbara behovet. Arnor Gudjohnsen och Sven "Dala" Dahlkvist, till exempel, var naturligtvis spelare av betydligt vassare kaliber än Kim Olsen, men ändå kan det vara så att dansken är det viktigaste förvärv som ÖSK gjort i en pressad situation.

Hur viktig Kim Olsen är för ÖSK får vi, konstigt nog, på söndag då han inte finns med i matchen mot Elfsborg. Ett märkligt gult kort av domare Stålhammar i Kalmar bäddade för den situationen. Jag är rädd för att ÖSK får ett svidande besked om att ett ÖSK utan Kim Olsen är ett lag som Elfsborg kan hantera. Elfsborgs facit med sex insläppta mål på 19 matcher är fenomenalt och hade varit en svår försvarsnöt att knäcka även för ett helt ordinarie ÖSK. Bli inte förvånade om vi på söndag får se ett ÖSK i vårklass. Detta är mina egna farhågor och inte Lunchtolvans. I den församlingen gror en förhoppning om en positiv fortsättning året ut som till slut kan ge en 4:e-plats. Vad var det Rellingen sa?

Lunchtolvan har bestämt att Robin "Ramlösa" Staaf ska ersätta ska ersätta Olsen. Spridda förslag talade om Sebastian Henriksson men Staaf blir "tolvans" förslag

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida