torsdag 21 augusti 2008

Vilket go, Glöd!

Sedan några somrar tillbaka bjuds kumlaborna på skattefinansierad underhållning från härliga Kumlasjöns amfiteater. Arrangemanget, som fiffigt nog benäms Kumlasjönt, är gratis för alla (även icke kumlabor) och finansieras som sagt av kommunen. Attraktionerna har vanligtvis varit sjungande och musicerande artister av olika standard. Kumlasjönt har blivit en institution som fått ett positivt mottagande bland stans invånare.

I går var det säsongfinal för årets Kumlasjönt och jag var där, gratis som det är. Ja, jag var inte vid Kumlasjön förstås, för i sista stund flyttades begivenheterna inomhus. Kontakterna med SMHI ledde till det beslutet. Inomhus betydde Folkets Hus, som fylldes till sista plats. Det var "knökafullt" som om folk förstod att det skulle vankas sångarglädje av högsta potens. Men så kan det inte ha varit eftersom gänget som underhöll, tjejkören med det mycket passande namnet Glöd, måste ha varit en helt ny bekantskap för kumlaborna. Och vilken bekantskap sen! Ett, som sagt, knökafullt Folkets Hus gillade Glöds 60-talskavalkad så till den milda grad att det måste uppstått sättningar i Folket Hus-taket. Handklappningarna, golvstampningarna och jubelropen var nämligen legio under den halvannan timme långa underhållning i 60-talstappning.

Jag har inte det musikaliska kunnande som krävs för att rättvist recensera tjejgruppens musikaliska status men jag noterade en sångarglädje hos Glöd-gänget som värmde en tillrest örebroare och av jublet att döma även alla närvarande kumlabor. Kumla Kommuns representant lovade också på stående fot att inbjuda Glöd till någon av nästa års Kumlasjönt.

Den information som lämnades om kören var att den tillkommit för att ideellt samla in pengar till Barncancerfonden. Den nyttan kombinerar man med en uppenbar glädje att sjunga och underhålla. Jag förutsätter att Nerikes Allehandas närvarande recensent på ett mer kvalificerat sätt kan recensera gruppens musikaliska status, så läs gärna tidningens kumlasida någon av de närmaste dagarna, så får ni säkert kumlabornas entusiasm bekräftad.

Vidare gavs informationen att Glöd gör ett nytt framträdande i Wadköping på söndag eftermiddag. Gack gärna dit och lyssna och gläds och skänk en slant till Barncancerfonden. Först Glöd i Wadköping och sedan glöd på Behrn Arena (ÖSK-Elfsborg)

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida