torsdag 31 juli 2008

Tam KD-ledare

Du var, om sanningen ska fram, inte så värst bra, Göran Hägglund! Som sommarpratare i P1. Frågan är om inte dina nittio minuter i etern kan betraktas som ett riktigt magplask, om du ursäktar vitsigheten. Du hade föregåtts av ryktet att vara en kul prick, den store humoristen och glädjespridaren i regeringen. Fast en sådan topposition säger ju inte så mycket när konkurrensen utgörs av av figurer som Calle Bildt, Lasse Leijonborg och Maud Olofsson

Inför ditt deltagande i sommarprateriet talade du om att det skulle kunna bli en del överraskningar, litet pikant skvaller från regeringskansliet och en hel del nytt om dig som politiker som hittills inte kommit oss gräsrötter till del. Så jag var i sanning ganska nyfiken på ditt program, men blev i ljuset av dom förväntningarna mycket besviken.

Inte en enda nyhet om dig själv, som vi inte fått oss till livs tidigare. Till exempel framförde du det som en nyhet att du är bosatt i småländska Bankeryd och att Alliansen i det trivsamma villaområdet där du bor enats om den ekonomiska politik, som ni sedan gick till val på. Säg en enda svensk som inte tidigare matats med den "nyheten" när det begav sig hösten 2006.

I ett misslyckat försök att vara folklig berättade du om fotbollslivet i Degerfors. Du drog dig i det sammanhanget inte för att berätta den vandringssägen som förknippas med alla mer eller mindre knäppa målvakter. Det är förstås en ren lögn att degerforsmålvakten Magnus "Skjorta" Bergström i en landskamp mot Finland gav en finsk anfallare en andra chans då denne först exekverat en strumprullare. Det vill säga "Skjorta" rullade ut bollen till anfallaren igen sedan han med lätthet tagit det första skottet. "Alla lösa går om" I en landskamp alltså. Liknande "bedrift" har också tillskrivits eskilstunamålvakten Folke "Kroppen" Karlsson och bjässen i bandymålet, Bosse Nilsson och många fler. Historien blir inte mer sann för att den berättas av en KD-ledare. Inte ens Belsebub, din svurne fiende, tror väl på den skrönan

Mittåt! En nyhet, i varje fall för mig, kom du faktiskt med, Hägglund; nämligen att Cardigan-sångerskan Nina Persson kommer från Bankeryd. Kan hänföras till avdelningen "värdelöst vetande".

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida