torsdag 23 oktober 2008

ÖSK-toppen 9

AIK-ikonen Sven "Dala" Dahlkvist kom till Örebro och ÖSK 1988 för att projektera och bygga "Dala-vallen", den mest hållbara försvarsbastionen i svensk fotbolls historia. Senare blev "Dala" såväl klubbdirektör som chefstränare under ÖSKs mest framgångrika fotbollsera någonsin. Men.....

......... när ÖSK startade den säsong som skulle leda till allsvenskt avancemang valde Rolf Zetterlund, tränaren, att göra "Dala" till anfallsspelare. Inte i premiärmatchen som spelades i Eskilstuna mot därvarande IFK, men väl i den första hemmamatchen mot det lag som skulle visa sig bli ÖSKs argaste konkurrent om seriesegern, Vasalund. Inför en publik som skulle betraktas som storpublik på nuvarande allsvenska arenor som Vångavallen och Starke Arvids Arena vann ÖSK med övertygande 3-0. 2-0-målet var en sådan delikatess att det med råge platsar i min kavalkad, trots att den, liksom Anders Karlssons straffräddning mot Degerfors två år tidigare, exekverades i den andra divisionen. Medansvarig för delikatessen var nuvarande sportchefen Lennart Sjögren, också han ny för året liksom "Dala", som från sin högerytterposition slog ett hård pressat, meterhögt inlägg, som säkerligen hamnat i målvaktens famn om inte en lågt, raklångt flygande "Dala" hunnit före och med kraft skallat in bollen i nätmaskorna.

Så småningom återgick "Dala" till de bakre regionerna för att därifrån leda sina trupper till serieseger och allsvenskt avancemang. Men det är intressant att veta att försvarsresen, klubbdirektören och tränaren Sven "Dala" Dahlkvist började sin ÖSK-sejour med att göra ett av de vackraste målen i ÖSKs fotbollshistoria.

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida