söndag 17 maj 2009

En stjärna har fötts....

"Himlen är blå
tack vare HBK"

är en slogan som myntats i Halmstad för att förklara Halmstads BKs betydelsefulla roll för livet runt Örjans Vall.

Det var en ganska blå och molnfri himmel också över Örebro och Behrn Arena i onsdags kväll då det spelades fotboll i Svenska Cupen. Om det kan glädja Janne Andersson, tränare i HBK, kan jag villigt erkänna HBKs stora bidrag till att det blev en mycket underhållande fotbollsmatch, men om det var något lag som kunde ta åt sig äran av molnfriheten var det ÖSK. Under den molnfria örebrohimlen upplevde jag hur en fotbollsstjärna föddes. Erik Nilsson! Erik, 19, fotbollsfostrad i Sturehov och när han inte spelar cupfotboll för ÖSK är utlånad till Karlslunds IF i div. 1, var för mig matchens behållning.

Eftersom Halmstads BK då och då rekryterar från örebroregionen gick jag efter matchen in på HBK:s hemsida för att se om Janne Andersson gjort samma upptäckt som jag och säkerligen också övriga 1600 på Behrn Arena. Nej, inte ett ord om den unge talang som överträffade HBKs rutinerade allsvenska manskap på mittfältet. Nej, den gode Janne Andersson, hade kablat hem till hemsidan och de hemmavarande supportrarna helt andra iakttagelser. Jag väljer att citera några av hans synpunkter:

"Vi har 10 bra målchanser och 21 avslut. Det är helt otroligt att vi förlorar"

"Matchen ska vara över i halvtid"

"Jag har aldrig varit med om ett sådant övertag, dels spelmässigt men framförallt avslutsmässigt och inte gjort mål och dessutom förlora. 3-0 är mera en slump"

"Jag är inte orolig över formen då vi hade ett bra passningsspel och tog oss fram till lägena. Allt är inte skit men sista skärpan saknades. Idag hade vi flera inläggslägen och säkert 15 hörnor, men vi var inte tillräckligt heta"

"Det är jättesynd om Kalle ( Ohlsson)som tvingas släppta in tre mål idag"

Mannen som hade till uppgift att förmedla Janne Andersson synpunkter till hemsidan hade också att förmedla faktauppgifter om matchhändelser. Här återger jag några sådana faktauppgifter:

"Först drog Astwald till för kung och fosterland, men skottet tog i ribban. På det efterföljande anfallet slog den gamle HBK:aren Tahirovic ett fint inlägg till James Frempong som vid främre stolpen och från nära håll lyckades få bollen utanför."

"I 40:e matchminuten hade ÖSK ett fint högerinlägg som strök förbi Kristoffer Näfvers panna. Minuterna senare hade Näfver ett ungt skott som Kalle Johnsson fick boxa ut men där den efterföljande returen gick långt utanför."

"Det var ÖSK som fick första chansen i andra halvleken när Emra Tahirovic vände om och klippte till och Kalle Johnsson fick styra bollen till hörna med fingerspetsarna"

".. då kom en snabb omställning efter en HBK-hörna. Tahirovic slog en cross till Bendoya som från nära håll stänkte in 1-0"

"Den förre HBK-aren Tahirovic höll från långt håll på att överlista Kalle Johnsson. Det var bara en minut senare som Emra gjorde 2-0 när han kunde placera bollen bakom en chanslös Kalle."

"... men istället kunde Emra sätt spiken i kistan när han tryckte in 3-0 via stolpen"

Jag måste erkänna att varken Janne Andersson analyser eller mina citat ur matchbeskrivningen ger någon bra spegling av matchen. Mellan ÖSK-chanserna enligt ovan hade HBK flera, varav några kvalificerade. Framförallt under första matchkvarten då allt tydde på att ÖSK-laget utan en enda spelare från senaste allsvenska matchen mot Hammarby i startuppställningen hade svårt att freda sig mot HBKs fyndiga och rörliga spel. Som tur var var målvakten Peter Westman i det skedet mycket vaken.

Och, som sagt, inte ett ord om matchens stora behållning - Erik Nilsson.

Att notera: inte med ett ord informerade vare sig Janne Andersson eller medföljande web-journalisten om att ÖSK ställde upp med ett helt nytt lag i förhållande till segermatchen mot Hammarby i måndags.

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida