tisdag 19 maj 2009

Enögdheten har fått två ansikten

Enögdheten i fotbollssammanhang fick ett ansikte när Helsingborgstränare Bosse Nilsson halvtidsintervjuades av Canal+ vid matchen ÖSK-HIF på Behrn Arena härförleden. Nilsson var mycket förbittrad över en, som han tyckte, hemmavänlig domare och utbrast förgrämt:

- Det står väl minst 15-0 till Örebro i frisparkar
- Låt se, nej det står 10-5 till Helsingborg ...
- Jaså, men ändå....

Vi trodde det var oslagbart för lång tid framöver, men redan i onsdag gjorde Halmstads BKs Janne Andersson en rejäl attack mot Nilssons rekordnotering. Liksom Bosse Nilsson kunde inte Janne Andersson förstå att hans lag förlorat, men i motsats till Nilsson lade han ingen skuld på domaren. Det var istället "lagen om alltings jävlighet" som spelade in och som gjorde att "21 avslut och minst 15 hörnor" inte ledde till en enda liten nätkänning.

Ungefär så rapporterade han hem till de hemmavarande fansen via HBKs hemsida. Han missade i sammanhanget att meddela att hans i huvudsak ograverade allsvenska förstauppställning ställdes mot ett ÖSK som från start mönstrade 11 nya spelare i förhållande till senaste allsvenska omgången. Men det hade väl framstått som alltför genant för den gode Janne A.

Helsingborg, Halmstad, Malmö FF, IFK Göteborg med flera måste inse att förlorar man mot ÖSK på Behrn Arena i Örebro så kan det faktiskt bero på annat än att domaren är hemmabetonad, att oturen grinar laget i ansiktet, att spelarna är allergiska mot konstgräs eller nåt annat utanför deras kontroll.

Samma sak gäller för ÖSK när man möter Gefle på bortaplan. Att ÖSK gör sin sämsta laginsats i mannaminne kan faktiskt bero på att Gefle numera är ett mycket bra lag som det krävs optimal arbetsinsats för att besegra. Till ÖSKs och Sixten Boströms heder må sägas att de inte skyllde nederlaget på domarna eller på "alltings jävlighet" utan la skulden där den hör hemma - på motståndarnas skicklighet.

PS I går var domaren dum mot Helsingborg igen. Han blåste nämligen av matchen när tiden var ute trots att Helsingborg hade en klar målchans. Hur kan man gör så mot Bosse Nilssons grabbar DS




0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida