måndag 8 juni 2009

Crona- en ny stjärna på fotbollens experthimmel

Nerikes Allehanda utnyttjar en trio frilansande fotbollsanalytiker att tycka till om ÖSK i Allsvenskan 2009. Det kvinnliga inslaget i trion, Eija Feodoroff, tillslagsexperten, fick ganska snart svårt att få tiden att räcka till för djupgående analyser och tvingades lämna uppdraget. Dessutom ansågs hon vara alltför involverad i den inre ÖSK-kärnan för att anses som tillräckligt neutral.

Nu är Eija ersatt med Gustav Crona, f d Andersson. Frejdig ÖSK-försvarare som i samband med ÖSKs degradering till Superettan valde att kämna klubben för Landskrona BOIS och senare norska Tippeligan. Återkommande svåra skador har tvingat Gustav att lägga fotbollsskorna på hyllan för gott, ett förhållande som gjort Gustav till örebroare igen.

Först som sist; Gustav Crona är ett fynd som fotbollsanalytiker. Grattis, Nerikes Allehanda! På kort tid har Gustav visat sig ha större talang än sina tyckarkollegor, Thomas Nordahl och Pelle Blohm, att på ett begripligt sätt, för alla, förklara fotbollens alla taktiska, tekniska och mentala ingredienser.

Gustav är redan mogen större uppgifter. Om du vill veta varför det är speciellt viktigt att ta sig fram kanterna och varför det är viktigt att ha många spelare i boxen när inläggen kommer, så ska du lyssna på Gustav.

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida