fredag 10 juli 2009

Jag anklagar.....

I min egenskap av medlem i Örebros SK Fotboll anklagar jag klubbens A-lagstränare för tjänstefel. Duon Boström/Nilsson visade genom sin laguttagning till kvartsfinalen i Svenska Cupen såväl dåligt omdöme som illojalitet mot klubben och dess medlemmar samt nonchalans mot den svenska cupturneringen, en av världens största sett i antalet deltagande lag från start.

Att möta BK Häcken på dess hemmaplan är en oerhört svår uppgift. Det har storlag som IFK Göteborg och Helsingborgs IF fått erfara under våromgången. Lokalkonkurrenten "Blåvitt" fick åka hem från Rambergsvallen med 1-5 i baken och liknade öde rönte Helsingborg, 0-3. För att klara hem en semifinalplats i Svenska Cupen borde paret Boström/Nilsson förstått att det krävs mobilisering av alla goda krafter, d v s bästa möjliga spelare från start.

Att som Boström anse att bara tre spelare i det lag som i allsvenska omstarten spelade oavgjort mot AIK bara tre dagar senare anses ingå i "det för dagen bästa laget" är inget mindre än skitsnack. Inget annat lag i Allsvenskan har under våromgångens tolv omgångar haft en så given förstauppställning som ÖSK. De enda ändringar som gjorts har föranletts av avstängningar eller skador. När så seriespelet avbrutits av spel i Svenska Cupen har helt plötsligt helt andra spelare ansetts vara bättre än de som gjort fina prestationer i Allsvenskan.

Om det är så att ÖSK har ett antal spelare i sin stora spelartrupp som inte anser sig motiverade att spela i Svenska Cupen så är det tränarduons förbannade skyldighet att få dessa spelare motiverade. Ingen ska få mig att tro att Boström/Nilsson någon gång under de återstående 16 allsvenska omgångarna kommer att ställa ett lag, liknande det som spelade mot Häcken, på benen. Nej, vi kommer nog att få se allsvenskans mest förutsägbara laguttagning hela året ut.

Häcken ställde naturligtvis upp med sitt allra starkaste lag. Detsamma gjorde såväl IFK Göteborg som Gefle och AIK. Bara ÖSK hade tydligen trötta och slitna spelare efter tidernas längsta sommaruppehåll.

Det är naturligtvis inte säkert att ÖSK kunnat knäcka Häcken ens med den allra starkaste uppställningen, men då hade man ändå gjort ett ärligt försök. Att försöka besegra IFK Göteborgs och Helsingborgs besegrare med ett B-lag är häpnadsväckande naivt. Tjänstefel!

Det smärtar att skriva de här raderna eftersom jag är en stor beundrare av det jobb som Sixten Boström och Rickard Nilsson gjort med ÖSK.


0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida