söndag 12 juli 2009

Lite semestersnack

"Om vi vunnit hade ingen sagt nåt". Så säger Sixten Boström i dagens Nerikes Allehanda apropå den massiva kritiken mot hans laguttagning i cupspelet. Där har han förvisso rätt, men det hade å andra sidan varit det enda sättet för honom att undgå kritik. Sanningen är att han sabbat ett gyllene tillfälle för ÖSK att äntligen vinna en titel.

Åker idag till Göteborg för att bland annat se några matcher i Gothia Cup. Det är framförallt Västra Frölundas 18-årslag vi ska följa. Spännade att se om Viktors specialträning med ÖSKs tillslagsexpert Eija Feodoroff satt några spår.

En som inte verkar behöva Eijas tjänster är Kalmars Rasmus Elm. Vilket klockrent tillslag den killen har. Äntligen har svensk fotboll begåvats med en spelare som gör mål från distans, mål som dessutom inte är slumpens skördar utan effekterna av superb teknik. Fyra mål på två matcher. Från distans.

Smultronsäsongen har varit fantastisk. Över 15 liter är min skörd. Ett resultat som varit möjligt tack vare att jag varit totalt utan konkurrens ute i bärmarkerna. När slutade t ex barn att plocka smultron?
Det verkar som om växtbetingelserna för sommarbäret nummer ett förbättrats år från år. På grund av vad?

Apropå kvällens allsvenska match mellan Trelleborgs FF och ÖSK på Vångavallen - på sin blåsiga hemmaarena har TFF i år tagit 16 poäng av 18 möjliga. 5 vinster, 1 oavgjord. Bara 2 insläppta mål på de 6 matcherna. Bara så ni förstår hur svår ÖSKs uppgift är. Tur att Sixten har tagit ut bästa laget.

Klubbar med knackig ekonomi kan förvägras spela i Allsvenskan, det vet vi örebroare. Dags att samma öde möter klubbar med en snittpublik under 5000 per match? De publiksiffror som redovisas från Grimsta, Vångavallen och Rambergsvallen är en styggelse och absolut till men för svensk elitfotboll.

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida