torsdag 17 september 2009

ÖSK-policy efterlyses

Det kom många fotbollsintresseradeKursiv till Transtensvallen i Hallsberg för att se semifinalmatchen i Fastighetsbyrån Cup. Vilket fantasifullt och säljande namn förresten. Framförallt hade IFK Hallsberg lyckats mobilisera sina unga medlemmar att komma till arenan för att hjälpa till med stämningen. Och för att alla dessa ungdomar och alla övriga redan före start skulle få bekanta sig med spelarna- framförallt i allsvenska Örebro SK- ordnade man en s k line up, dvs spelarna presenterades en och en via högtaleriet.

Det normala i en line up är att spelaren, vars namn ropas upp i högtalaren, tar ett halvt steg framåt och lyfter en arm i luften för åskådarnas information. "Jaså, det är så där han ser ut" Matchspeakern började sin information med bortalaget, d v s Ö S K. "Peter Westman!" Peter tar ett steg fram, lyfter en arm i luften och är därmed presenterad. Resten av presentationceremonin blir pinsam. Ingen av övriga ÖSK-spelare följer lagkapten Westmans exempel. Namn för namn i ÖSK-laget presenteras av speakern, men ingen rörelse i ÖSK-ledet. Ingen Robert Walker, ingen Glenn Holgersson, ingen Bassombeng, ingen Bertin Ze, ingen Per Johansson som rör en fena för publikens information.

Frågan inställer sig; finns det ingen ÖSK-policity hur spelarna ska uppträda vid den här typen av matcher ute i landsorten? Finns det ingen strategi hur man utnyttjar matcherna för PR-aktiviteter. Det enda överlämnandet av gåvor från spelare till spelare skedde var från hallsbergsspelarna till ÖSK-spelarna. ÖSK-spelarna var tomhänta.

Märk väl att jag inte kritiserar ÖSK-spelarnas sätt att genomföra matchen, eftersom jag vet och inser hur svårt det är att leverera många mål på beställning. Det är sättet att inte respektera publiken vid presentionen före matchen som jag vänder mig mot. Matchen vann ju ändå ÖSK med 3-0 eftersom IFK Hallsbergs tre mål var gratismål. Helt enligt reglerna.

2 kommentarer:

Klockan 18 september 2009 kl. 14:39 , Blogger Sportchefen sa...

Jag har en policy. För alkohol, eller om det var mot alkohol, minns inte

 
Klockan 19 september 2009 kl. 03:12 , Blogger Bengt sa...

Kom igen när minnet klarnar.

 

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida