torsdag 24 september 2009

Vad har göteborgare emot våra målburar?

En kall men solig oktobersöndag år 1970 roade sig ett gäng IFK Göteborg-supportrar åt att att dra upp Eyravallens målställningar från sin förankringar i marken. Det lyckades man ganska väl med men misslyckade samtidigt med sitt egentliga uppdrag i Örebro då - att stödja och hjälpa sitt lag till seger i matchen och fortsatt allsvenska spel.

I går, 39 år senare, var dags igen för göteborgska attacker mot målställningarna på den arena som numera heter Behrn. Den från Danmark importerade målvakten Kim Christensen gjorde målburen några decimeter mindre på uppdrag av sina tränare. Ett specialuppdrag han hade varje match. Det kunde ju betyda ett och annat baklängesmål mindre under en säsong.

Detta skedde till TV-kommentatorernas, Arne Hegerfors och Jens Fjellström, stora förnöjelse. Ytterligare litet muntrare blev de två när studiogästen Tobias Hysén berättade att " så gör vi varje match fast när vi har egen hörna gör vi förstås målet litet större istället "

Säga vad man vill om IFK Göteborg, men målmedveten är man.

Många fick chansen att yttra sig om tilltaget, men varken Kim Christensen, Arne Hegerfors, Jens Fjellström, Tobias Hysén eller Pelle Blohm tog ordet FUSK i sin mun. IFK Göteborgs tränare Stefan Rehn, den fegisen, vände intervjumikrofonen ryggen när han avkrävdes ett ställningstagande.

Men hellre litet misshandel av målburar än skattefiffel i miljonklassen.



2 kommentarer:

Klockan 28 september 2009 kl. 05:31 , Blogger Markus sa...

Hej Bengt! Alltid underhållande att läsa din sportiga och samhällskritiska blogg. Kul att du håller igång. Vad tror du om kvällens bortamatch mot GAIS? Skulle vara fantastiskt skönt med seger samtidigt som Elfsborg tappar, vi har ju bättre målskillnad!

(PS! har skrivit ett inlägg om Dulees försovningshistoria på bloggen om du vill läsa:
http://unglamorized.wordpress.com)

 
Klockan 29 september 2009 kl. 23:01 , Blogger Bengt sa...

Hej Marcus! För sent att säga vad jag tror om matchen mot Gais, men så här i efterhand kan sägas att det inte var överraskande det som hände. Kul att du läser mina rader ibland, förresten. Din blogg om sjusovande Dulee var ord i rättan tid. Men en Dulee i någon form finns förmodligen i varje klubb, inklusive ÖSK. Ha det bra!

 

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida