söndag 20 september 2009

Avancemang i kavaj

Nog kan fotbollens värld kännas märklig ibland. I går, till exempel, kunde ÖSK-spelarna tryggt tillbakalutade i bussen till Kalmar ta ett steg uppåt i tabellen. I dag spelar man, men inte ens en seger ger ytterligare avancemang på tabellstegen. Däremot närkontakt med topplagen och en fortsättning på säsongen som kan bli hur rolig som helst.


Det här med avancemanget i går, fast man inte spelade, berodde på Halmstads seger över Helsingborg. Helsingborg och ÖSK låg ju före den matchen poängmässigt lika och målskillnadmässigt lika. Att Helsingborg ändå placerades före berodde inte på att H kommer före Ö i alfabetet utan att skåningarna hade gjort fler mål än ÖSK. När nu Halmstad vann blev ÖSKs målskillnad plötsligt ett mål bättre än Helsingborgs. I konsekvens med den regeln innebär en ÖSK-förlust idag att Helsingborg återtar sin femteplats i tabellen utan att behöva röra en fena. Om inte Häcken vinner mot Trelleborg idag förstås. Då tar "Röva" över femteplatsen och Helsingborg och ÖSK parkerar på platserna 6 och 7.

En annan tristare effekt av en ÖSK-förlust på Fredrikskans är att ÖSK högst märkbart tappar kontakten med serietoppen, vilket i sin tur kan göra allsvenska slutspurten till en ganska urvattnad historia. Om man nu inte är nöjd med en kamp om den målsatta femteplatsen i tabellen.



0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida