söndag 31 januari 2010

Ska Astwald göra mål nummer 1400? (5)

I någon match under årets allsvenska fotbollsäsong kommer ÖSK att göra sitt 1400:e mål sedan klubbens entré i det allsvenska sällskapet 1946. Det jubiléet kan, om gud är god, ske redan i premiärmatchen mot Åtvidaberg. F n är målskörden registrerad till 1397, varför det erfordras ett smärre målkalas i marskylan på Behrn Arena för att jubiléumschampagnen ska få flöda redan då.

Det allra första ÖSK-målet i Allsvenskan gjordes den 4 augusti 1946 av Åke Engwall. Åke reducerade med det målet AIK:s ledning till 2-1 på Eyravallen. För kalenderbitare kan jag meddela att den historiska händelsen skedde i matchminut 30. Matchen vann AIK till slut med 5-2.

ÖSK-mål nummer 1000 fick Malmö FF släppa till. Suverän exekutor då, den 7 september 1996, var Daniel Tjernström. Till stor lättnad för bl a ÖSKs reklammakare som i matchannons och annorstädes lovat att det historiska målet skulle komma just i den här matchen mot Malmö FF på Eyravallen. Men "Tjerna" dröjde länge med att uppfylla löftet i matchannonsen. Målet kom först i den 60:e matchminuten och betydde 1-0 till ÖSK. Dan Sahlin spädde sedan på till 2-0 tolv minuter senare.

Jag tippar att jubileumsduon Engwall - Tjernström kommer att kompletteras med Marcus Astwald

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida