torsdag 4 februari 2010

Bergström viktigare än Beckham (9)

Årets upplaga av Åtvidabergs FF har inga fixstjärnor som Ralf Edström, Roland Sandberg eller Conny Torstensson, men man har Kristian Bergström. Sannolikt är Kristian den ende i dagens Åtvidaberg som skulle kunna aspirera på en plats i 1972-73 års guldlag. Ja, frågan är om inte Kristian Bergström skulle ha trivts alldeles utmärkt i denna omgivning.



Åtvids tränare Daniel Wiklund påstod frankt i en intervju efter lagets strålande säsong i Superettan att han i ett val mellan David Beckham och Kristian Bergström skulle välja Kristian. Därför förstår man tränarens oro när det dröjde med kontraktskrivningen mellan klubben och Kristian. Kristian vägrade t ex att delta i klubbens första träningsmatch mot Örebro SK för att sätta press på klubben. Tala om att inse sitt värde!



När Kristian springer in på Behrn Arena i Örebro den 15 mars gör han det som den ende spelaren som representerat "Sveriges bästa korplag" på fyra serienivåer. Han debuterade nämligen i A-laget som 18-åring 1992, vilken säsong laget spelade i div. 3. Allsvenskt spel har det ändå blivit tidigare, nämligen åren 1998-2002 i IFK Norrköping och åren 2003-2004 i Malmö FF. Trots dessa utflykter har han hunnit med 400 matcher i den blå Åtvidabergströjan. Att han inte bara är en lirare i det ordets rätta bemärkelse utan också en kille med målnäsa visar målskörden 129 mål på dessa matcher.



De sega förhandlingarna om ett nytt kontrakt för Kristian är förvånansvärda eftersom han, sedan avancemanget till Allsvenskan blev klart i höstas, deklarerade att "en dröm gått i uppfyllelse, drömmen att avsluta karriären med allsvenskt spel i Åtvidabergs FF"



Kristian Bergström blir en attraktion i Allsvenskan 2010. Han kan inte bara "skruva bollen som Beckham" enligt tränare Wiklund.

Sa jag att Kristian Bergström fyllde 36 år för några dagar sedan?

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida