tisdag 2 februari 2010

ÖSK är i stort statistiskt underläge mot Åtvid (7)

Jag skrev i "6:an" att ÖSK inte besegrat Åtvidabergs FF i allsvenskt sammanhang sedan 1978. Det var förvisso inget faktafel men ändå borde påståendet ha kompletterats med informationen att lagen faktiskt inte spelat samtidigt i Allsvenskan sedan dess. ÖSK har förvisso negativ statistik mot de stora klubbarna, AIK, Malmö FF, IFK Norrköping och IFK Göteborg, men ingen så förödande negativ som från de 22 allsvenska matcherna mot Åtvidabergs FF. Den statistiken bör ÖSK, med start redan den 15 mars i vår, snarast frisera till anständig nivå.

Den 22 matcher långa raden av allsvenska möten mellan ÖSK och Åtvidaberg startade visserligen med ÖSK-vinst 3-2 och avslutades också på samma sätt, seger 3-2, men de 20 matcherna däremellan gav 14 förluster, 5 oavgjorda och endast 1 ÖSK-vinst, och följdriktigt också stor negativ målskillnad 16-39 Ska man läsa ut något positivt ur den statistiken så blir det väl genom att notera att förlusttrenden redan är bruten i och med segern i den 22:a matchen.

Nu är det inte bara ÖSK som Åtvidaberg fönedrat under sina 15 allsvenska säsonger. Även etablerade lag som Elfsborg, Gais och Djurgården har negativ statistik mot brukslaget. Hemma på Kopparvallen var laget helt omutlig under perioden 1971-73. I statistiken kan man t ex läsa om storsegrar mot IFK Göteborg, 5-2, Malmö FF, 5-1 och AIK, 8-2.

Värt att notera; för första gången någonsin återfinns Åtvidabergs FF på en högre serienivå än läns- och lokalkonkurrenten IFK Norrköping.

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida