torsdag 11 mars 2010

1. IF Elfsborg (43)

Om det gamla talesättet att "ett misslyckat genrep ger en bra premiär" gäller i IF Elfsborgs fall, lär Gefle IF få det hett om öronen i premiäromgången
Elfsborgs genrep mot allsvenska kollegan BK Häcken slutade nämligen med ett nesligt nederlag med klara 0-3. " Nu har vi redan klarat av årets plattmatch" skriver klubben på sin hemsida apropå det debaclet. När ska man sluta att betrakta en förlust mot BK Häcken som en plattmatch, undrar jag? Har man inte insett att BK Häcken numera är ett allsvenskt topplag?

Främst genom deltagandet i Copa del Sol i Spanien har IF Elfsborg, jämte ÖSK ,spelat de flesta träningsmatcherna av de allsvenska lagen. Förutom Copa-matcherna har man hunnit med "allsvenska" matcher mot Kalmar, ÖSK , Malmö och nu senast alltså BK Häcken. Kalmar mötte man också inom ramen för cupspelet i Spanien.

Här är IF Elfsborgs samtliga träningsmatcher:
Elfsborg-Falkenberg 1-0
Elfsborg-ÖSK 2-1
Rosenborg-Elfsborg 1-1
CSKA Moskva-Elfsborg 3-2
Odense-Elfsborg 2-0
Kalmar-Elfsborg 1-3
Elfsborg-Kalmar 1-1
Malmö FF-Elfsborg 1-3
Elfsborg-Norrköping 4-0
Elfsborg-BK Häcken 0-3

Elfsborg inleder, som sagt, seriespelet med bortamatch mot Gefle IF, ett lag som Elfsborg haft särdeles svårt mot under de senaste åren. Men Elfsborgs tröst är att det är hemma på Borås Arena som Gefle varit mest svårfjällade.

IF Elfsborg vann allsvenskt guld 2006. Nu är det dags igen. Det borgar spelare som Teddy Lucic, Anders Svensson, Martin Ericsson, Emir Bajrami och Stefan Ishizaki för.


0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida