måndag 8 mars 2010

5. Kalmar FF (40)

Elm-eran är slut i Kalmar och brasseeran har tagit vid.

Visserligen var brasse-inslaget stort i KFF även under Elm-eran, men nu har definitivt spelare med brasiliansk bakgrund gett Kalmar en ny profil. Det accentuerades alldeles särskilt i genrepet mot Halmstads BK då de tre segermålen, det blev 3-0, gjordes av i tur och ordning Santos, Mendes och Sobralense, samtliga med brasiliansk bakgrund.

För sista året blir Fredrikskans KFFs hemmaarena. Det första spadtaget är taget till en ny arena som kommer att stå klar till nästa säsong. Naturligtvis är det Kalmars klara målsättning att kunna inviga den nya arenan med spel i någon av de europeiska cuperna, vilket förutsätter som sämst en fjärdeplats i årets Allsvenska. Sorry, KFF, att laget inte riktigt kommer att räcka till för en sådan placering, men nära blir det

Kalmar FF och IF Elfsborg var svenska representanter i Copa del Sol i Spanien, vilket gav många fina träningsmatcher av tävlingskaraktär. Bland annat besegrade KFF då danska Molde med 6-4, en av få svenska segrar i matcher mot danskt motstånd under förspelet till allsvenska starten. I övrigt har KFF vunnit över Åtvidaberg (3-1) och AIK (3-1) men inte klarat mer än en "poäng" mot Elfsborg, trots dubbla försök (1-3, 1-1).

Kalmar FF startar seriespelet med hemmamatch mot IFK Göteb
org

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida