lördag 6 mars 2010

6. Malmö FF (39)

Till position 6 i årets Allsvenska finns tre klara pretendenter; Malmö FF, Kalmar FF och BK Häcken. Malmö FFs trupp ser otäckt stark ut, men det gjorde den å andra sidan förra året också. Klubben själv har stor tilltro till sinna mannar och tror på guld, en tro som främst grundar sig på den stora målaptit som anfallsduon Daniel Larsson/Edward Ofere demonstrerade i slutskedet av förra årets allsvenska.

Ingenting i träningsmatchandet tyder på att den målaptiten består, så jag viker sjätteplatsen till "iff-iff". Truppen är i stort sett intakt sedan i fjol, d v s med tre f d BK Forwardspelare, Dejan Garaca, Jimmy Durmaz och Jiloan Hamad. Alla tre var med i laget i genrepet mot danska Bröndy, seger med 3-2, Jimmy Och Jiloan dock bara på bänken. Dejan stod i målet hela matchen, men räknas ändå som tredjemålvakt efter Johan Dahlin och Dusan Melicharek. Målen i genrepet gjordes av Wilton Figueiredo, 2, och Guillermo Molins. Återkommer till truppen gör problembarnet/vänsterbacken Joseph Elanga

Segern mot Bröndby var säkert välkommen efter en serie mediokra insatser tidigare, bland annat mot danska laget Nordjälland som utklassade MFF med hela 6-0.

Malmö FF börjar seriespelet med bortamatch mot Gais.

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida