onsdag 10 mars 2010

3. IFK Göteborg (41)

Jag går mot strömmen och "tar ifrån" IFK Göteborg det allsvenska guld som stora delar av fotbollssverige redan tilldelat allsvenska maratontabellens suveräna ledarlag, Blåvitt eller Änglarna om ni så vill. Supercupfinalen mot AIK visade, tycker jag, att det inte skett någon förskjutning av styrkeskillnaden mellan lagen, den skillnad som avgjort var till AIKs favör förra säsongen. Så göteborgarna får nog finna sig i att ännu en säsong få se AIK före sig i sluttabellen.

En av anledningarna till att expertisen utsett IFK Göteborg till favoriter till guldet är att laget, som var oerhört skadedrabbat förr säsongen, nu skulle få tillbaka sina av olika anledningar linkande proffs. Nu kommer ändå sannolikt premiärlaget, mot Kalmar på lördag, att se ungefär lika ut som det som avslutade förra säsongen. Landslagsaktuelle Adam Johansson och supertalangen Robin Söder är uppenbarligen inte fit for fight eftersom de inte deltagit i lagets träningsmatcher. Frågan är hur länge det dröjer innan dessa klasspelare är redo för allsvenska duster igen?

Blåvitt har träningsmatchat mot ömsom hyperstarka motståndarlag, FC Moskva och Dinamo Minsk till exempel, ömsom mindre starka inhemska lag, Qviding och Ljungskile med i huvudsak stabil standad. Framförallt har laget gjort många mål, med skyttekungen Tobias Hysén som den mest aktive. I Supercupfinalen mot AIK var dock den målglädjen som bortblåst.

Seriepremiären mot Kalmar borta kommer att ge vissa besked om IFK Göteborgs styrka säsongen 2010.

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida