torsdag 4 mars 2010

8. Gefle IF (37)

Med pålitlige målskytten Hasse Berggren skadad hittade Gefle IF ersättaren hos konkurrenten Djurgården. Mikael Dahlberg, för några år sedan ung och talangfull anfallsspelare med målnäsa i då allsvenska GIFSundsvall, värvades till Djurgårdens IF och målnäsan fungerade inte längre. Senaste säsongen gjorde inte Mikael Dahlberg ett enda mål. Med litet god vilja lyckades statistikerna hitta en målgivande passning att kreditera honom för. Inte mycket att skryta med.



Tillbaka i Norrland, hos Olsson och Hammar i Gefle IF, verkar Mikael Dahlberg ha återfått tron på sin förmåga att göra mål. Gefle spelade under träningslägret i spanska Torremolinos två matcher mot ryska topplag och Mikael gjorde mål i båda. GIF spelade först mot Dynamo Moskva och förlorade med 1-3 efter två ryska mål i slutskedet av matchen. Först hade dock Mikael Dahlberg kvitterat Dynamos 1-0 ledning.



Efter matchen mot ryssarna förberedde sig Gefle-grabbarna att resa hem eftersom den utmätta lägertiden var ute. Då kom representanter för Dynamo Moskvas konkurrenter, Lokomotiv Moskva, till Gefle IFs camp och frågade om Mikael Dahlberg & Compani möjligtvis kunde tänka sig att stanna ett par dagar till för match mot deras lag, som imponerats att Gefle IFs spel mot konkurrenterna Dynamo. Jojo, det gick väl för sig. Några samtal bara hem till Gävle med informationen "vi kommer inte hem på några dagar än" ochj saken var klar.

Matchen mot Lokomotive Moskva spelades på en finfin plan i Malaga - och Gefle vann med 2-1. Segermålet forcerades in på ett imponerande sätt av Mikael Dahlberg. Allt týder på att Mikael Dahlberg blir en utomordenlig ersättare för Hasse Berggren. Dessutom ser det ut som f d ÖSK:aren James Frempong ges en god chans att spela sig in i förstauppställningen.

Två matcher mot allsvenska konkurrenter - Brommapojkarna och Djurgården - och två matcher mot ryska topplag har stått på Gefles träningsmatchschema. Vinster mot Brommapojkarna och Lokomotiv Moskva och förluster mot Djurgården och Dynamo Moskva. Däremellan en något lättare match mot superettalaget Brage, seger med 5-1.

Man frågar sig varför inte ÖSK, som med ljus och lykta söker en anfallare, inte var med i budgivningen när det stod klart att Mikael Dahlberg var till salu

Gefle kom 10:a förra säsongen. I år blir det ett par snäpp uppåt i tabellen. Tack vare Mikael Dahlberg.

Gefle startar seriespelet med match mot Elfsborg hemma på Strömvallens konstgräs.

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida