måndag 8 mars 2010

4. BK Häcken

BK Häcken är numera inte bara känt som arrangör av världens största ungdomsturnering i fotboll , Gothia Cup, utan också som en matkfaktor i svensk fotboll. Till kännetecknen hör tyvärr också ett påtagligt publikt ointresse för laget. Publiken på hemmaarenan Rambergsvallen är ofta genant liten och egentligen en skam för Allsvenskan. Lagets prestationer är däremot långt ifrån skamstämpeln.

BK Häcken blev femma i förra årets serie, efter bland annat imponerande segrar över IFK Göteborg ( 5-1) och Hellsingborg (3-0) Även ÖSK fick känna på BK Häckens styrka. På Behrn Arena vann laget från Hisingen med 3-1, efter 3 mål av Jonas Henriksson med god hjälp av ÖSK-målvakten Alvbåge. På Rambergsvallen däremot stod ÖSK, läs Bedoya, emot bättre. Den inhoppande amerikanen kvitterade då Häckens 2-0-ledning.

I vårens träningsmatcher har Häcken imponerat än mer. Efter en något trevande inledning mot Patrick Walkers norska Sandfjord (1-1) har Häcken radat upp segrar i parti och minut. Sju matcher har gett lika många segrar och imponerande 21-1 i målskillnad. Några av segrarna har skett mot mediokra unversitetslag under träningslägret i Florida, men tre allsvenska motståndare, ÖSK, Helsingborg ocg Elfsborg, har fått stryka på foten med sammanlagt 7-1. Mest imponerande är segern mot Elfsborg i genrepet i söndags. Seger med 3-0 på boråsarnas egen arena.

Skall något lag hota de fyra vanliga pretendenterna till guldet, Göteborg, Elfsborg, AIK och Kalmar, så är det BK Häcken. Sen kan man ha vilka synpunkter som helst på att ett lag med det töntiga namnet Häcken, på göteborgska "Röva", och närmast totalt ointressant för den stora publiken skall representera Sverige i någon av de europeiska cuperna.

Men bra är dom, "Röva"!

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida