onsdag 3 mars 2010

9. Halmstads BK (36)

Jag måste erkänna att jag har haft allra svårast att placera Halmstads BK på rätt plats i 2010 års allsvenska tabell. Laget gjorde en överraskande svag insats förra säsongen och var snubblande nära att få ersätta Djurgården som kvallag. Eftersom man sedan dess inte på något påptagligt sätt förstärkt truppen utan tvärtom förlorat klasspelare som Tim Sparv, Emil Jensen, Andreas Johansson och Sebastian Johansson så är det ganska ologiskt med tabellförbättring från 13:e till 9:e plats. Men något säger mig att HBKs svaga 2009 var en tillfällighet.



Det nya i HBK finns på tränarsidan där tidigare assisterande Lasse Jacobsson tar över huvudansvaret från uppenbarligen sparkade Janne Andersson. Kanske det bytet är till gagn för örebroaren Marcus Gustafsson från BK Forward som Andersson envist, men kanske mindre klokt, konsekvent höll utanför laget. När dessutom Andersson med samma konsekvens bara lät offensiva spelare bemanna avbytarbänken, så stod Marcus helt utanför laget, mittback och ingenting annat som han ju är.



Men när nu Marcus chans uppenbarar sig genom tränarbytet så är oturen framme. Ett avslitet ledband i den första av träningsmatcher gör att Marcus för närvarande bara ägnar sig åt rehabiliterande träning.



Halmstads BKs träningsmatcher:



HBK-Nordsjälland 1-1

Helsingborg -HBK 2-2

Stabaek-HBK 3-2

HBK-Trelleborg 2-0

Ängelholm- HBK 1-3

Espanyol B- HBK 1-8



HBK börjar seriespelet med hemmamatch mot Trelleborgs FF

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida