söndag 28 februari 2010

12. GAIS (33)

Att Gais bara sjunker från elfteplatsen 2009 till tolfte plats i år i min kalkyl ska ses som ett mått på betydelsen av att 2009 års allsvenske skyttekung ,Wanderson Do Carmo, mot alla odds räddades kvar i klubben. Om inte hade jag inte tvekat att placera "Makrillarna" på en av de två nedflyttningsplatserna.

Gais var ett av de målgladaste lagen i förra årets Allsvenska med 41 mål. Ni kommer säkert ihåg att bättre tabellplacerade ÖSK bara gjorde 33 mål. De 41 Gais-målen gjordes till 90% av trion Wanderson - Pär Ericsson - Mattias Lindström. Så man förstår att tränare Alexander Axén drog en stor suck av lättnad när det stod klart att Wandersson stannar i klubben en säsong till. Pär Ericsson och Mattias Lindström gick dock inte att rädda kvar. Ericsson försvann till "Blåvitt" och Lindström försvann - jag vet inte vart. Det märkliga är att Gais inte förmått att hitta några externa ersättare till Pär Ericsson och Mattias Lindström utan får förlita sig på att Björn Andersson (90 kilo tung och 191 cm lång) skall ta ett större ansvar än förra säsongen. Björn har också gjort ett par mål i de träningsmatcher som Gais spelat.

Wandersson spelade förra året i tröja nr 25. I år blir tröjnumret 10, vilket indikerar vilken betydelsefull roll han får i årets makrill-upplaga.

Resultat i träningsmatchandet:

Lilleström - Gais 1-0
Malmö FF- Gais 1-1 (mål av Björn Andersson)
Jönköpings Södra-Gais 1-1 (mål av brassen Sipiao)
Legia-Warschawa-Gais 0-0 (under träningsvecka på Cypern)
FC Pyunik -Gais 3-2 ( mål Wanderson 2, Björn Andersson 1)
Gais- Falkenberg 3-0 ( mål Kenneth Gustafsson 2, Wanderson 1)

Gais enda registrerade nyförvärv är assisterande tränaren Kjell Pettersson.

Gais inleder seriespelet med hemmamatch mot Malmö FF den 15 mars.


-+


0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida