torsdag 25 februari 2010

15. Brommapojkarna (30)

Svensk fotbolls ledande talangfabrik, Brommapojkarna, klev för första gången in i vår högsta fotbollsserie 2007. Det gjorde man via tredjeplats i Superettan och kvalspel mot Häcken. Denna allra första allsvenska säsong för klubben slutade med sistaplatsen och omgående retur till Superettan. Återkomsten till Superettan 2008 slutade åter med en tredjeplats och chans till allsvenskt avancemang genom kvalspel. Ett kvalspel som återigen slutade lyckligt. Seger mot Ljungskile. Den andra allsvenska sejouren slutade lyckligare än den första, man klarade kontraktet med hyggligt bra marginal. Nu stundar ett nytt allsvenskt år för "talangfabriken".

Mitt tips är Brommapojkarna inte klarar av att förnya kontraktet.

Det bygger jag inte så mycket på de mindre lyckade resultaten i träningsmatcherna utan mer på det faktum att laget har förlorat slagkraft sedan försvarsjättarna Marcus Karlsson, Jon Persson och Richard Henriksson tackat för sig. Marcus och Richard har lagt fotbollsskorna på hyllan och Jon prövar lyckan på annat håll. Dessutom har man förlorat landslagsmässige Filip Haglund till proffsmarknaden. För att i någon mån parera de här avhoppen har man lånat Babis Stefanidis från Malmö. I övrigt tänker man att förlita sig på påfyllning från den egna suveräna talangverksamheten.

Resultaten i träningsmatcherna har inte varit lysande men skadefrekvensen har varit hög och kan förklara mycket av bakslagen mot Gefle, Assyriska och Hammarby. När man äntligen kunde ställa upp med ett lag som liknade en ordinarie förstauppställning besegrade man Djurgården med 2-0, vilket har tänt hopp hos tränaren Kim Bergstrand och hans spelare.

Brommapojkarna får sikta på att återkomma till Allsvenskan 2012 då deras nya arena planeras stå färdig. 2010 kommer varken Brommapojkarna eller klubbens arena Grimsta hålla allsvensk klass.

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida