söndag 21 mars 2010

Kors i taket, Uddling!

Kors i taket! Allehandas sportchef Anders Uddling ger ÖSKs förmåga att värva etablerade spelare beröm. "Korset" gäller inte så mycket den entusiasm han visar inför överraskningen Paulinho Guara utan att han tycker den värvningen kompletterar raden av lyckade ÖSK-rekryteringar sedan slutet av 1980-talet. Äntligen ett erkännande att ÖSK kanske inte varit så handlingsförlamat på den fronten som Uddling i synnerhet och Nerikes Allehanda-sporten i allmänhet konsekvent hävdat.

Uddling hänvisar till förvärven av spelare som Sven "Dala" Dahlkvist, Hasse Holmqvist, Arnor Gudjohnsen, Dan Sahlin och Niklas Skoog, som samtliga, vilket också Uddling påpekar, valde ÖSK utan att ha någon koppling till stan. Vilket, koppling till stan alltså, betydde en del då Lars Larsen och John Alvbåge valde ÖSK. Uddling kunde naturligtvis ha förlängt raden av anmärkningsvärda förvärv med spelare som Peter Nilsson, Miroslaw Kubisztal, Lasse Zetterlund, Daniel Tjernström, Siggi Jonsson och några till, men kul att han äntligen, med tidsmässig distans till framförallt 1990-talet, ger ÖSK rättvis credit.

Jag kommer ihåg hur en av Allehandas och Uddlings experterkommentatorer, Pelle Blohm, vid sin återkomst från västkusten till sin gamla hemstad, visade att han missat alla dessa uppräknade förvärv utom Niklas Skoog. Han började nämligen sin expertsejour i Örebro, på härvarande "Kuriren", genom att frankt påstå att "ÖSK äntligen fått en tränare som kunde locka spelare av klass till stan och ÖSK." Den nya tränaren var Mats Jingblad och de nya spelarna, lockade av Jingblads goda namn, var Niklas Skoog och Johan Paulsson. Pelle Blohm, för övrigt själv en av ÖSKs allra bästa förvärv men med alltför påtaglig anknytning till Örebro för att räknas, hade totalt antingen helt missat Dahlkvist, Holmqvist, Gudjohnsen, Sahlin, Nilsson, Kubisztal, Zetterlund, Tjernström och Jonsson eller också betraktade han dessa som relativt mediokra lirare.

Uddling kan kanske ge Blohm några privata lektioner i ämnet "ÖSK-värvningar genom åren". Jag hjälper gärna till om det skulle behövas.

Slutligen; Paulinho är en fantastisk fin skalp. Kanske inte i paritet med t ex Gudjohnsen och Sahlin, men väl med Niklas Skoog.

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida