måndag 16 januari 2012

10-åringen kanske inte ens spelade dåligt

Hela Sverige tycktes explodera i samfälld indignationen över nyheten att en pappa, i grämelsen över att hans 10-årige son spelat dåligt i en innebandyturnering, lämnat kvar honom utanför arenan med beskedet att "nu får du gå hem till Stockholm". Nyheten presenterades som en dokumenterad sanning av alla media, inklusive TT, Ekot och Sveriges Television. Det enda undantaget var gratistidningen Metro, som i alla fall inte påstod att händelseförloppet var bekräftat.

Grunden för nyheten var en blogg som presenterade händelsen som en sanning utan minsta modifikation, och media hängde på. Den straffande pappan polisanmäldes, trots att hans identitet inte var känd. Nu har polisen sagt att man ska offentliggöra sin utredning på onsdag, men säger redan nu att " händelsen tagit en helt ny vändning". För mig är händelsen en skröna. Det skulle inte förvåna mig om polisutredningen visar att 10-åringen inte ens spelade dåligt.

Men - det vill jag gärna ha sagt- det hedrar svenska folket att man regerade med sådan ilska och indignation. I varje fall med tanke med vilken trovärdighet nyheter presenterade av TT, Ekot och Sveriges Television har.

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida