söndag 8 januari 2012

Leif G W:s "visdomsord"

Göran Perssons "Den som är satt i skuld är inte fri" är ett i mängden av visdomsord som under årens lopp formulerats över ämnet rikedom/fattigdom, betydelsen av att tillhöra ena eller andra sidan, ja över penningars värde överhuvudtaget. Här några flera visdomsord i ämnet:

"En fattig saknar mycket, en girig allt"
" Det finns människor som inte får ut mer av sin rikedom än skräck att förlora den"
"Kärleken till pengar växer med förmögenheten"
"En tiggare kan aldrig bli ruinerad"
"En liten skuld är en sten surrad med ett rep runt halsen, en stor skuld är ett berg som man kan gå upp på för att kika litet på utsikten"

Det sistnämnda tillskrivs mannen med den saknade doktorshatten, Refaat El-Sayed, som tillbringade sin mesta tid med att just"kika litet på utsikten".

Till sist ett "visdomsord" i ämnet av betydligt senare datum, ja rent av mycket färskt: "Nu har jag tjänat så mycket pengar att jag kan be vem som helst fara åt helvete"

Det var nog inte den friheten - att kunna be någon fara åt helvete- som Göran Person eftersträvade genom att befria sig (statskassan) från skuld. Men för professor Leif G W Person är det ett sätt att beskriva känslan vid målet för sin klassresa- den som började med fattigdom och slutade i rikedom. Allt enligt TV-profilens självbiografiska Gustavs grabb.


0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida