söndag 4 november 2007

Nu väntar vi på tredje moralsteget

Heureka! Jag har det! Så ska vi komma åt dom som sysslar med svarta pengar och licensskolk. Vi erbjuder dom jobb inom den politiska sfären och gärna så höga tjänster att journalister finner det meningsfullt att gräva.
Efter avslöjande om svarta löner till tjänstehjon och ovilja att betala TV-licens kan de inte längre komma ifråga för den höga tjänsten. Då är det dags att ge erbjudandet till nästa osv, osv, ....

A. I början var gången den, att först avslöjades vem som fått tjänsten. Det var i sin tur en signal till den tredje statsmakten, massmedia, att börja sitt viktiga värv, att gräva och avslöja.

B. I fas två, den som vi är inne i nu, är gången den att det avslöjas vem som fått tjänsten och i direkt anslutning till tillkännagivandet också avslöja hur länge vederbörandet underlåtit att betala TV-licensen och hur stor svart lön städerskan fått. En rationalisering såtillvida att pressen inte behöver anlitas.

C. Nu väntar vi alla på steg 3. Det vill säga att vi ska få ett erkännande om utnyttande av svarta tjänster utan att vi ska behöva erbjuda höga tjänster som gentjänster. Men det är väl att hoppas för mycket.

Men varför ge upp tanken och hoppet . Jag säger som Hassse Alfredsson i hans "Det hade jag ingen aaaning om" -sketch. " Vi litar på er grabbar!" Jag lägger bara till " -och tjejer"

Bengt

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida