torsdag 1 november 2007

ÖSK:s dåliga självförtroende

De som jobbar med arrangemangen kring ÖSK:s 100-årsjubileum nästa år har bokat Conventum för den stor jubileumsbanketten i oktober näst år, För säkerhets skull har man bokat två alternativa dagar, lördagen den 18 oktober och lördagen den 25 oktober. Denna osäkerhet över vilken dag som passar bäst visar hur stor misstro ÖSK har mot framförallt Svenska Fotbollförbundet.

Jubileumsansvariga vill inte råka ut för gemenheten att vårt allsvenska fotbollslag ges en bortamatch den dag jubileumsbanketten skall genomföras. Det vore fatalt med frånvaro av våra mest framgångrika aktiva , fotbollsspelarna, vid detta tillfälle. ÖSK:s företrädare tror alltså inte att man vid det spelordningssammanträde, där de allsvenska föreningarna tillsammans enas om spelpgrogrammet, kan få gehör för önskemål om hemmamatch den dag man officiellt firar de100 åren. Det dåliga självförtroendet gör att man först avvaktar spikandet av spelprogrammet och sedan gör den definitiva bokningen av Conventum.

Staffan Werme tycker att Svenska Fotbollförbundet och i synnerhet då dess ordförande Lars-Åke Lagrell är maktfullkomlig. Kanske det. Just nu försöker jag nämligen att via Svenska Fotbollförbundets hemsida få fram dokumentet med reglerna för elitlicensen, de som bestämde att ÖSK skulle förpassas till Superettan. Så fort jag klickar för att få fram dokumentet på skärmen så hänger sig datorn och jag får informationen att omedelbart stänga av datorn och försöka igen. Mina tankar går direkt till Lars-Åke Lagrell som inte lämnade någon möda ospard då han letade fram de experter som övertrumfade de som ÖSK förmådde mobilisera. Nu har han uppenbarligen gett sig in i databranchen.

Jag försöker få fram dokumentet för att kunna citera den exakta texten. Men från tidigare studier av texten vet jag att kraven för att få elitlicens inte begränsa till att klubben ska ha ett positivt eget kapital utan man får definitivt inte syssla med oegentligheter som bokförings- och skattebrott.
Men, visst, det har ju inte IFK Göteborg sysslat med. Det är ju bara deras företrädare som klantat sig.

Bengt

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida