söndag 24 februari 2008

Det var inte Ronis match

Skulle tro att dubbleringen av åskådarantalet från förra träningsmatchen på Behrn Arena mot Degerfors berodde på stor nyfikenhet på finska nyförvärvet Roni Porokara. Efter alla positiva omdömen om den finska landslagsmannen ville naturligtvis många se det senaste, och enligt alla bedömare viktigaste, nyförvärvet för första gången.

Alla vi som var på plats, 2100 åskådare är en imponerande publiksiffra på en träningsmatch, har nu sett Roni i aktion och kunnat skaffa oss en uppfattning om grabbens kvalitéer. Eller kunde vi det, egentligen...? För det vad väldigt litet som den omskrivne finländaren uträttade under de 90 minuter han fick vara på plan. Och inget av det ytterst lilla som han gjorde skvallrade om att vi kan vänta oss kommande stordåd. Även riktigt bra spelare gör emellanåt dåliga insatser. Men för det mesta kan man ändå i allt misslyckande spåra kvalitéer och talang. Jag kunde inte det den här eftermiddagen på Behrn Arena. Var grabben sjuk? Var han så tyngd av alla förväntningar att han spände sig så till den grad att ingenting blev uträttat? I köerna ut från arenan efter matchen hörde man alla de besvikna kommentarerna: "Var han inte bättre än så?"

Alla som i n t e var på plats var säkert intresserade att få ta del Allehandas omdöme om Roni dagen efter. Men för att få veta något om hur det finska nyförvärvet skött sig var det enda sättet att ringa upp någon som såg matchen live. För i Allehanda stod inte något omdöme att finna. Hans namn nämndes inte ens. Nyfikna läsare måste ha fått uppfattningen att Roni inte deltog i matchen.

Min tro är att Allehanda bara ville vara hänsynsfull och finkänslig. För om man verkligen velat ärligt informera den läsande fotbollsintresserade allmänheten om Roni Porokaras insats hade det inte kunnat ske med snälla ord. Så man valde att inte skriva något alls. Jag kan ha förståelse för det valet.

Naturligtvis kan Roni Porokara betydligt bättre än han visade mot Djurgården. Det vet alla som såg honom i aktion i Norrköping förra helgen. Jag var inte i Norrköping och har därför inget annat än matchen i lördags att rätta mig efter.

Bengt

1 kommentarer:

Klockan 25 februari 2008 kl. 04:36 , Blogger Vänlige sa...

Det var inte heller Bertin(även kallas Berra:s)match, titta på målen i NA:s webb, han var helt borta.

 

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida