torsdag 21 februari 2008

Platini och Blatter positiva

Ursäkta, att jag inte var tillräckligt tydlig i föregående inlägg. Det var naturligtvis fel att inte tydliggöra att UEFAoch FIFA självklart inte behöver följa de beslut som tas i Lunchtolvan. Däremot är det synnerligen ovanligt att dessa organisationer inte tar Lunchtolvans kloka beslut ad notam. Platini, UEFA-basen, har i ett mail låtit meddela att han gör tummen opp för vårt förslag att utvisad spelare fortsättningsvis får ersättas. Han ska bara ta ett snack med Blatter, FIFA-basen, innan vårt förslag kan godkännas.

Vid Lunchtolvans nästa möte kommer vi att ta upp en annan revolutionerande regeländring, som redan varit ute på remiss i Sydnärke. Förslaget innebär att bollen aldrig kan var död i luften- bara på planen. Det finns inga sidolinjer eller kortlinjer 15 meter upp i luften, varför det är hart när omöjligt för de assisterande domarna att avgöra om hela bollen varit över denna osynliga linje. Bara när bollen är nere på gräsnivå kan de ta ett sådant avgörande beslut. Låt det istället få bli en extra möjlighet för de tekniska spelarna att mata yttrarna med skruvade passningar som när bollen passerar backen är långt utanför sidolinjen men är innanför när den tar mark. Högerhörnor som slås med högerfot och vänsterhörnor som slås med vänsterfot ogillas i dagsläget ofta för att bollen fem meter upp i luften passerat kortlinjen fem meter under.

Om inte vårt förslag godtas kommer vi att förorda kritning av linjer 5 -10-15 meter upp i luften i divisionerna Allsvenskan - division 3 och med ytterligare en högre nivå från fyran och neråt. För Hidingsta föreslås 25 meter.

Lunchtolvan är på regeländringshumör och återkommer med ytterligare förslag.

Bengt

1 kommentarer:

Klockan 21 februari 2008 kl. 23:28 , Blogger gubben i månen sa...

Från gräsrotsnivå i Snavlunda tillstyrkes förslaget. Dom som siktar mot himlen skall inte dömas ut förrän dom är nere på jorden (=gräsnivå) igen!

/Hälsningar från gräsrötterna i Snavlunda

 

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida