måndag 7 april 2008

Vakna, allsvenska målvakter- det är vår!

Två allsvenska omgångar avverkade och ÖSK har bara en poäng upp till medaljplats. Skämt åsido ser ändå tabellen redan efter dessa två omgångar ut som en möjligt sluttabell med lag som Kalmar, Hammarby, Göteborg, Elfsborg och Helsingborg i topp och Ljungskile och Sundsvall på nedflyttningsplats.

Innan säsongen är slut kommer lag som Malmö FF och Djurgården säkert att klättra. ÖSK ligger på tionde plats, två placeringar sämre än laget målsättning. Målsnåla matcher har blandats med målrika. Kan man då se några tendenser mer än att de förhandstippade topplagen redan från början tagit för sig. Ja, faktiskt, nämligen att de allsvenska målvakterna haft svårare än utespelarna att skaka av sig vintern. Kanske vi redan nu har sett säsongens värsta målvakttavlor, signerade ÖSKs Peter Westman och AIKs Daniel Örlund. Dessa båda "konstnärer" bäddade på ett likartat sätt för motsåndarnas övertag och till slut seger i den andra omgången. Peter Westmans två tavlor i den första halvleken på Ullevi känner vi väl till. I går såg vi AIK falla på grund av två grova misstag av målvakten Daniel Örlund. Först en frispark från 30 meter sedan ett ofattbart klantig utrusning som gav Elfsborgs Sjöhage möjlighet att lägga in bollen i ett övergivet mål.

Vi har sett flera mål som absolut sett tagbara ut. Förutom Alexanderssons 4-0-mål på Ullevi har vi sett Malmös Sandqvist och Helsingborgs Daniel Andersson ha svårt att sträcka ut ordentligt på distansskott efter marken. IFK Göteborgs danske målvakt Kim Christensen bjöd ÖSK på ett mål på Ullevi. Sundsvalls Fredrik Sundfors övertalades att satsa på ytterligare en allsvensk säsong. Undras om han inte nu ångrar sitt "ja" efter åtta insläppta bollar efter bara två omgångar.

Den bästa målvaktsinsatsen så här långt har prestrats av den kanske minst kände, Halmstad BKs Marcus Sahlman. Räddningen av Henrik Larssons straff i slutminuterna på Olympia var liksom kronan på verket.
Anmärkningsvärt och kanske litet oroande är att landslagsmålvakten Rami Shaaban, nu i Hammarby, lät Sundsvall göra tre mål på Söderstadion. Därav två lobbmål.


0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida