torsdag 22 maj 2008

Nyckeldeckaren "Ammunitionsförvaltaren"

Enligt önskemål ska jag ge ytterligare ett smakprov ur min debutdeckare - en nyckelroman- med namnet "Ammunitionsförvaltaren - en kriminalhistoria i bondemiljö". Miljön är autentisk, personerna likaså även om de fått nya namn. Händelserna däremot är dock helt påhittade.

- Triss i kungar, sa Bosse
- Det håller, sa Lasse
- Samma otur jämnt, sa Maja och slängde ilsket korten i bordet. Jag har bara två jämna par. Hon vände upp fyra damer på spelbordet

Trots att familjerna Nykvist och Karlberg spelat poängpoker tillsammans varje torsdag i flera år hade inte Maja Nykvist lärt sig vad de olika kombinationerna i pokerspelet var värda. Med litet god vilja skulle man kunna hänföra denna ständiga "otur" till et stort mått av okoncentration. Hon placerade sig nämligen så vid pokerbordet att hon hade god utsikt över personer som eventuellt passerade på vägen utanför fönstret, vägen som gick från den stora byvägen mellan Elvesta och Brånsta via Oskar Karlssons gård, Karlbergs hus och slutade med en vändplats vid skogbrynet uppe hos Lars Artursson. Vanligtvis var det ytterst sällan som Maja hade nöjet att se någon människa som passerade på vägen, men just den här kvällen, då Maja hade två par i damer, var inte någon annan torsdag lik skulle det visa sig.

-Vad ska Oskar Karlsson upp till skogen och göra så här dags. Han brukar väl aldrig dra sig åt det hållet, sa Maja plötsligt
- Koncentrera dig på korten och skit i Oskar Karlsson, snäste Bosse
- Bara han inte skrämmer Artursson. Hjärtat kan ju stanna när som helst på den kraken om han inte är förberedd på besök.
- Ja, det vore väl ett bra sätt att bli av den token, sa Bosse. Jag har funderat på själv att avliva honom på det sättet. Att skrämma ihjäl honom. Det kan väl inte betraktas som mord?

Nog verkar det här dramatiskt. Jag räknar med att det snart blir fart på försäljningen. Priset är ju bara normal portokostnad som dessutom kan erläggas "vid tillfälle". Blir det inte fart på försäljningen får jag väl ta till ytterligare ett utdrag.


2 kommentarer:

Klockan 22 maj 2008 kl. 23:10 , Blogger gubben i månen sa...

Beställer ett ex på sittande stol vid datorn till det facila priset av en portokostnad.Räknar med att erhålla romanen vid nästa lunchtolva mot erläggande av ett frimärke!

 
Klockan 23 maj 2008 kl. 06:40 , Blogger Bengt sa...

Eftersom det är en tegelsten blir det nog dubbelt porto. Eftersom deckaren bara finns i ett enda exemplar betraktar jag försäljningen som en uthyrning. Hyrestidens längd kan vi diskutera

 

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida