måndag 26 maj 2008

Spelvändaren Viktor

Jag får be om överseeende för att det gått ett par dagar utan nytt inlägg. Men jag är till viss del ursäktad eftersom jag och Kerstin varit på en liten semestertripp till Roslagens pärla Norrtälje, eller rättare sagt Roslagsbro som ligger inom Norrtälje Kommun. Vi övernattade för 450:- på Sven Fredrikssons Bed & Breakfast.

Anledningen till trippen var att vi ville se sonsonen Viktor spela i Göteborgs lag i Distriktpojkcupen för pojkar födda 1992. Göteborg och Uppland, som spelade på hemmaplan, var gruppens suveräner med Uppland som det något starkare laget. Uppland vann också finalmatchen mellan de två med 3-2 sedan Göteborg tagit upp ett 0-2-underläge. Nu var turligt nog reglerna sådana att förutom segrarna i de sex fyralagsgruppenra runt om i Sverige så gick även de två bästa tvåorna vidare till slutspel. Ett slutspel som förresten avgörs i Örebro i mitten av juni. Det visade sig att Göteborg var den allra bästa tvåan, följt att Örebros länslag. Så vi behöver inte resa två gånger tjugofem mil för att se Viktor spela fotboll nästa gång. Göteborg grundlade sin fina andraplats genom segrar mot Gotland (6-0) och Hälsingland (2-0)

Hur klarade sig Viktor då? Jo, Viktor har som innermittfälare i Göteborgs 4-3-3-system en stor tillgång i sitt passningsspel. Hans passningar är distinkta och han är en mästare på att vända spelet. Där visade han stor mognad och utvecklat spelsinne. Eftersom han är stor och stark tycker farfar (och även hans pappa Jens) att han borde kunna ta för sig mer i närkamperna. Pappa Jens säger dock att den detaljen fungerar bättre i klubblaget Västra Frölunda än i stadslaget. I pojkallsvenska klubblaget har Viktor en mer offensiv position. Men visst var det roligt att konstatera att Viktor är en stor talang som det blir roligt att följa i fortsättningen. Närmast alltså i slutspelet i Distriktpojkcupen i Örebro om ett par veckor.

Göteborg saknade förresten sin store talang Niklas Bärkroth, ni vet grabben som i höstas fick debutera i Allsvenskan som 15-åring. I IFK Göteborg. Jag fick inte klart för mig om Niklas var skadad eller om det här var för enkla sammanhang för honom.

I Upplands lag var huvudparten av spelarna från distriktets framgångsrikaste klubb Sirius, men för en utomstående betraktare verkade grabbarna vara gjutna i samma form som en av landskapets stora, Gösta "Knivsta" Sandberg. Laget var nämligen ett imponerande team "Järnkaminer" med imponerande offervilja och en bra portion talang.

Skall bli intressant att se hur Örebro läns talanger står sig mot dessa "kaminer" eller mot Göteborgs mindre kraftfulla grabbar.

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida