tisdag 2 september 2008

Kalmar inte förtjänt av ett allsvenskt lag

Kalmar FF, allsvenska ledarlaget, har gjort 53 mål på hittills spelade 21 matcher. Det ger ett snitt per match på 2,52 mål. När ÖSK spelade hem de allsvenska silvermedaljerna 1994 gjorde laget 62 mål på de 26 matchern, vilket blir 2,38 mål per match. Vi ska noga följa vad målglada Elm-laget når för snitt vid spelade 26 matcher. 9 mål på de följande fem matcherna betyder att KFF tangerar ÖSKs rekord från 1994. Det klarar nog KFF i som är i kanonform.

ÖSKs andra rekord från silveråret rår dock inte Kalmar på, nämligen att göra mål i 26 matcher i följd. Det ÖSK-rekordet verkar oerhört svårslaget. KFF förlorade den matchen redan i första omgången då man inledde med att spela 0-0 mot AIK på Råsunda. Ytterligare en KFF-match utan mål finns att notera, nämligen i bortamatchen mot Elfsborg Gulingarna vann med matchens enda mål. Elfsborg, förresten, håller på att slå ett hållfasthetsrekord i årets Allsvenska. Bara 6 insläppta mål på 21 matcher är fenomenalt. Kul ändå att ÖSK gjort 2 av de 6 målen.

Fotbollslaget Kalmar FF i all ära, men att det allsvenska ledarlaget drar så uselt med folk på sin hemmaarena, 5.900 i snitt så här långt, är en skam för svensk fotboll. Har inte kalmarborna upptäckt att man har ett sevärt allsvenskt fotbollslaget inom stans han och stör. Sannerligen, Kalmar är inte värt ett allsvenskt fotbollslag. För svensk fotboll vore det oändligt mycket bättre om t ex Norrköping förfogade över ett lag av Kalmars FFs klass.

När jag ändå är inne på vad som är bra och inte bra för svensk fotboll, tycker jag att det borde vara förbjudet att en allsvenska arena får heta Starke Arvids Arena. När får vi Mulliga Mormors Ground?


0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida