söndag 31 augusti 2008

Ett stukat eller revanchsuget Djurgården är frågan

Att Djurgården i veckan utklassades av norska Rosenborg i UEFA-kval anser jag komplicerade situationen för ÖSK, som i morgon ska möte det så pinsamt - för klubben och för svensk fotboll- förnedrade laget Varför jag ser det så?

Jo, utan förnedringsmatchen i Trondheim hade ytterligare en ÖSK-seger mot ett tippat topplag, som Djurgården ändå är, varit en berömvärd prestation medan en förlust inte särskilt förringat den senaste tidens fina ÖSK-segrar. Nu är situationen en annans. Inte kan väl ÖSK torska mot ett lag som utklassats av ett norskt mittenlag? ÖSK-glansen skulle då blekna och segrarna mot IFK Göteborg och Elfsborg underskattas och omvärderas. Låt vara att Rosenborg haft många stora framgångar under åren men att de numera är ett tämligen mediokert lag i norska Tippeligan. I konsekvens med det resonemanget får en ÖSK-seger i morgon ingen stordådstämpel. "Det skulle bara fattas annat...."

Frågan är om ÖSK kommer att möta ett stukat Djurgården eller ett lag som brinner av revanchlust efter debaclet i Trondheim. Beror litet på hur gamle ÖSK-kämpen Siggi Jonsson, numera djurgårdstränare, kan hantera situationen. Vad tänker Sixten & Alexander om den förändrade situationen? Jag tror det är bäst att förtränga att matchen Rosenborg-Djurgården spelats och sikta in sig på att möta ett lag med uppåtgående formkurva och gott självförtroende.

PS Matchen Rosenborg-Djurgården slutade 5-0 DS


0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida