tisdag 20 januari 2009

Tvåsiffrigt i röva för Alvbåge & Anttonen?

Det lär bli hårda bud för ÖSK-arna John Alvbåge och Patrik Anttonen under landslagsturnén i västerled. I alla fall om man får tro "fotbollsexperten" Robert Laul som finns med på turnén för att bevaka och rapportera från matcherna mot USA och Mexico för Sportbladets räkning. Enligt Laul lär det nämligen bli tvåsiffrigt i baken för vårt unga landslag som rekryterats enbart från de delar av världen där det gällar serieuppehåll p g a vinterklimat., d v s Skandinavien.

De dystra profetsiorna grundar Laul på att det enligt hans uppfattning är "den sämsta truppen någonsin" som represnterat Sverige i officiella fotbollslandskamper. Vi kan enligt Laul få hem till Sverige ett antal oerhört stukade fotbollsspelare som förnedrats av två fotbollsnationer, USA och Mexico, som normalt ett svenskat landslag inte ska behöva få skrämselhicka av att möta. Men är inte två gånger tvåsiffrigt att ta till?

I den första rapport Laul levererat till sin hemmaredaktion dissekrerar han truppen på ett sätt som måste uppfattas som hånfullt och förnedrande för de spelare han sorterat in under rubriker som "Gäsp" och " Hur kom ni med?" Under "Gäsp" hittar vi spelare som Bröndbys Alaexander Farnerud, IFK Göteborgs back Adam Johansson, Halmstads Andreas Johansson och- häpna alla ÖSK-fans- ÖSK-målvakten John Alvbåge. Hur kan en målvakt som på allvar kommer att konkurrera om en plats i laget till VM-kvalet mot Portugal sorteras in under den nykonstruerade betygsgraden "Gäsp"?

En än värre sågning bestås ett gäng allsvenska spelare som enligt Laul bör fundera över på vilka outgrundliga anledningar de begåvats med landslagsuppdrag. Under ännu en nykonstruerad betygsgrad, "Hur kom ni med?" återfinns namnet Patrik Anttonen. Tillsammans med Martin Eriksson, Elfsborgs nyförvärv och samma klubbs talang Denni Avdic.

Om nu Sverige, i motsats till vad Laul tror, skulle klara sig undan tvåsiffrigt i baken eller till och med undvika nederlag överhuvudtaget, kommer inte Robert Laul att med rodnande kinder och svansen mellan benen erkänna att han är en usel expert. Så agerar nämligen inte Sportbladets experter, det har tidigare i vinter Mats Wennerholm visat. "Hockeyexperten" Wennerholm visade att Sverige med lätthet skulle besegra Kanada i JVM-finalen i hockey. Sverige var inför matchen, enligt Wennerholm, starkare än Kanada på 8 av 10 punkter. I stort var "hemmapublik" Kanadas enda verkliga försteg. Före matchen. Enligt Wennerholm.

Det kollosala styrkeförsteget för Sverige blev i sammanställningen efter matchen " jag höll Sverige som knappa favoriter". "Knappa favoriter" var ordet, sa Bull. Nu garderar sig expertkollegan Robert Laul en aning redan i artikeln med rubriken "Sämsta truppen någonsin" genom att skriva

"Om inte fotboll vore en oberäknelig sport där saker som inställning och tillfälligheter styr resultatet hade jag sagt att Sverige riskerar att åka ifrån den här turnén med tvåsiffrigt i röva"

Räkna med att Robert Laul kommer att utnyttja räddningsplankorna "inställning" och "tillfälligheter" när han så småningom kommer med sina matchrapporter

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida