tisdag 6 januari 2009

Hockeyexpertens fall

Så här skrev Sportbladets hockeyguru Mats Wennerholm inför juniorernas VM-final i ishockey:

"Jag kan räkna upp minst tio skäl till att Sverige vinner nattens JVM-final. Vad är det då som talar för Sverige i natt? Jo, en bättre målvakt, bättre form, bättre spel, bättre självförtroende, bättre defensiv, större hunger och att de två huvuddomarna kommer från Ryssland och Schweiz"

Allt och mer därtill som haussade Sveriges chanser under rubriken VI ÄR BÄTTRE I ALLT - I NATT TAR SVERIGE GULD.

Ni vet hur det gick. Kanadaseger med 5-1. Enligt radions expertkommentator Lars-Gunnar Jansson var Sverige så underlägset att den våldsamt upphaussade tillställningen knappast var värdig en VM-final. Hur kan det bli så när Sverige enligt Wennerholm är "bättre i allt"? Jo, sanningen är nog den att Mats Wennerholm är en väldig usel bedömare, så hans "Vi är bättre i allt" får tillskrivas hans anmärkningsvärda okunnighet i den disciplin han satts att bevaka och bedöma i det stora Sportbladet.

Nå, hur förklarar han då det svenska debaclet i dagens tidning. Han måste ha känt viss skam när han pritade ner raderna " själv hade jag Sverige som k n a p p a favoriter inför den här finalen".

- Bättre spelare, sa Bill
- Bättre defensiv, sa Bull
- Bättre målvakt, sa Måns
- Bättre självförtroende sa Murre från Skogstibble
- Bättre i allt sa Wennerholm (före matchen)
- Knappa favoriter sa Wennerholm.

Säga vad man vill om Wennerholm, men nån sug tappar han inte. Men vi kan väl hjälpas åt att komma ihåg dagens rubrik i Sportbladet

WENNERHOLM: Sträck på er - nästa år vinner Sverige.

Jojo!

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida