måndag 10 augusti 2009

Skröna, eller...?

Just nederstigen från den hängmatta som alltid fått symbolisera lättja och sommar är det dags att ta till orda igen. Denna hängmatta har bildligt varit min hemvist under den senaste månaden med några korta avbrott för bärplockning och besök på diverse fotbollsarenor.

Jag hade redan under hängmatteperioden bestämt mig för att så snart jag hade kraft och inspiration att på nytt trycka ner pc-tangenterna i någorlunda rätt ordning kommentera "Skrönan i Nerikes Allehanda". Du känner säkert till bakgrunden med bilden av en kaffedrickande revykung i ÖSKs matchannons. Av bilden framgick med all tänkbar tydlighet att inmundigandet inte skedde hemma i TV-soffan utan, ve och fasa, på Behrn Arenas läktare under pågående allsvensk match. Jag tror att annonskonstruktören med den bilden ville förmedla vilken folkfest en allsvensk fotbollsmatch är.

Den bilden tog Nerikes Allehandas Anders Uddling som underlag till en skröna, lämplig att berätta för läsarna under rötmånaden. Han lät annonsbilden och texten få en fortsättning såtillvida att han tillskrev ÖSK Elitfotboll AB:s VD Jan Carlsson ett agerande som inte kan betraktas som annat än en skröna. Enlgt Uddlings artikel ska Carlsson ha ringt upp revykungen och påtalat det olämpliga i att ha med sig eget producerat kaffe till matcherna på Behrn Arena. På detta sätt berövar man ÖSK en säker inkomstkälla. Och exemplets makt ska man inte förringa. Enligt Carlsson. Kan en revykung ta med sig eget kaffe så kan det ofoget sprida sig och i förlängningen ge ÖSK en ny sejour i Superettan.

Jag låg där i hängmattan och smålog litet åt Uddlings fantasifulla fortsättning på matchannonsens "folklig fika på fotbollsläktaren". En praktfull skröna. Men vad säger ÖSK-Carlsson om att på detta sätt utnyttjas. För inte kan han väl ha ringt det där samtalet till revykungen?

Fotnot: Skröna= uppdiktad historia, "skepparhistoria"

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida