torsdag 12 november 2009

Ishizakis klumpiga filmning belönades

I den 27e omgången av årets fotbollsallsvenska kom årets stora domarfadäs. Agerande: spelaren Stefan Ishizaki, IF Elfsborg och elitdomaren Michael Lerjéus från Skövde. Plats: Vångavallen i Trelleborg.

Med årets mest klumpiga filmning lyckades Ishizaki lura (?) domaren att blåsa straffspark och varna den trelleborgspelare som var närmast Ishizaki när den klumpiga filmningsaktionen exekverades. Närmare än halvmetern fanns ingen. Martin Eriksson gjorde mål på straffen och Elfsborg vann matchen med 1-0. Frågetecknet för "lura" är motiverat eftersom det var omöjligt att uppfatta Ischizakis agerande som annat än " årets sämsta filmprestation" i Allsvenskan. Sannolikt sökte istället domare Lerjéus en anledning att kompensera Elfsborg för något uteblivet domslut tidigare under matchen.

Elfsborg är förresten den klubb som tilldömts flest straffsparkar under året. Hela 6 "elvametare", varav 5 resuterat i mål. Ingen annan klubb har tilldelats mer än 2 straffar.

En tveksam domarbedömning gick Elfsborgs väg även vid boråsarnas möte med ÖSK på Behrn Arena. I klart offsideläge fick då inhopparen Joel Johansson en passning som han omsatte i skott i mål. Det var bara det att "passningen" kom från en ÖSK-are (Magnus Kihlberg) varför domaren godkände målet trots assisterande domarens flaggviftning. Denne hade dock inte sett varifrån passningen kom. Regeln är att det är tillåtet att befinna sig i offsideposition om man inte ingriper i spelet. Vilket alltså Joelsson gjorde eftersom han fångade upp Kihlbergs passning, som annars gett en hörna till Elfsborg.

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida