torsdag 5 november 2009

KB Kumlabladet med Vivis limpa

" Gert-Oves traktor som är en Valmet 604 har gått sönder. En hylsa till kraftöverföringen har rostat sönder så traktorn är ej körbar. - Hoppas den blir lagad snart, klarar inte att laga traktorn själv, utan jag får lämna in den till en verkstad, kommenterar Gert-Ove till tidningen"

Den dramatiska nyheten förmedlad i senaste numret av KB Kumlabladet måste ha slagit ner som en bomb för alla som bor i skuggan av "Folkatorparåa" öster om Kumla. KB Kumlabladet är en lokaltidning som tävlar med giganten Nerikes Allehanda om presumtiva prenumeranter i denna del av världen. Fortfarande är dock NA den dominerande tidningen med en upplaga på drygt 60.000 ex enligt TS Tidningsstatistik. Till den nivån har KB Kumlabladet en bit kvar, men redaktionen, belägen i Torp, räknar med att innan årsskiftet komma upp i en tvåsiffrig prenumerantstock.

Ovan redovisade nyhet kräver egentligen uppföljning och fördjupning. Detta förväntar jag mig i nästa nummer. Frågor som hittills inte ges något svar är "hur har hylsan kunnat rosta sönder?", "har inte Gert-Ove skött underhållet?" och framförallt varför kan han inte själv fixa lagningen utan måste lämna den till ett okänt öde på en verkstad?"

Nyheten om Gert-Oves havererade Valmet 604 är bara en av många nyheter i nr 22 av KB Kumlabladet och förmodligen den enda tidning i landet som hunnit få med detta hastigt uppkomna traktorhaveri. Det är sånt som kallas för scoop. Grattis KB Kumlabladet!

Lösnummerpriset för KB Kumlabladet är 15 kronor, alltså marginellt dyrare än kvällsdrakarna. Men i vilken annan avisa kan ni läsa om livet i Brånsta Skola under andra världskriget, om hur "Pärlhönan" plågade ohyfsade ungjävlar från Sånnersta, Sätra och Säbylund med fingerklämning. Straffsatserna reglerades med höjden på bänklocket innan det släpptes ner.

Nyheter som man däremot delar med de stora tidningarna handlar om Indianerna, Kumlas egna speedwayfantomer, och ÖSKs fotbollslag. Spännvidden i KB Kumlabladets innehåll är alltså imponerande stor

Observera att KB Kumlabladet också finns på webben. Titta in där så får du veta hur du blir ny prenumerant på den unika tidningen och får ta del av receptet till "Vivis limpa" som enligt reklamen "är så god att du bara behöver ha smör som pålägg"

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida