fredag 12 februari 2010

Dramatik i KB Kumlabladet

När blir en bagatellartad avåkning på Säbylundsrakan utan vare sig person- eller vagnskador stor dramatik? Jo, om redaktör Svanberg på KB Kumlabladet får tag på nyheten. När det gäller att behandla och dramatisera den typen av händelser har inte Nerikes Allehanda och andra drakar en chans. Däremot vidhåller jag att Allehanda med fler är bättre på att lämna matchrapporter och omdömen från en ishockeymatch långt utanför spridningsområdet.

T ex den smått otroliga dikeskörningen som Jocke och Isac råkade ut för.Själva dikeskörningen var väl inte så märkvärdig och orsakad av en prejning från en mötande bil. Det märkvärdiga i historien var att den mötande och prejande bilen framfördes av en av KB Kumlabladets prenumeranter, nämligen Mialinn. Kanske Mialinn hämnades för någon försenad utgåva av "bladet" eller någon närgången artikel, signerad redaktör Svanberg. Det ska sägas att den här avåkningen, precis som den på Säbylundsrakan slutade lyckligt. Jocke och bonden Bergman hjälpte till med bärgningen.

En artikel som väl beskriver trögheten i kommunal byråkrati är den om den sjöpark som Kumla Kommun tänker anlägga öster om Djupadalsbadet. Spaden är redan satt i jorden och arbetet är i full gång men invigningen av Kumla Sjöpark kommer inte att ske förrän år 2030. Tidigast!

Allt det här står att läsa i KB Kumlabladet nr 25. Som vanligt också ett exklusivt recept, den här gången "Banankaka med choklad och valnötter". Det doftar gott redan av receptet.

Som prenumerant framhärdar jag i åsikten att tidningen än mer ska koncentrera sig på och beskriva superlokala händelser, till exempel som de båda harmlösa avåkningarna. Dessutom önskar jag ett reportage om gamla Torps Fotbollsstadion, där Brånsta Skola en sommardag 1949 besegrade Mossby Skola med 19-0. Finns det några rester kvar av denna stolta idrottsanläggning eller har slyet helt tagit över?

Trots dessa synpunkter är huvudintrycket att KB Kumlabladet är en pigg, vaken och alert tidning, väl värd att prenumerera på.

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida