torsdag 11 februari 2010

"Röva" går på i ullstrumporna (16)

I konsekvens med den rekordtidiga allsvenska premiären har också de allsvenska lagen kommit igång rekordtidigt med träningsmatchandet. Två av lagen, Kalmar FF och IF Elfsborg, deltar i Copa del Sol i spanska Marbella där de ställts mot tuffa motståndare från östeuropa, Norge och Danmark. Frågan är om detta tuffa matchande ger fördelar när det allsvenska allvaret startar.

Redan har sju "allsvenska" matcher spelats, träningmatcher mellan allsvenska lag. ÖSK har hittills mött tre av de kommande seriemotsåndarna i träningskamper. Så här har det gått i de hittills spelade "allsvenska" träningsmatcherna:

ÖSK-Åtvidaberg 1-1, Häcken-ÖSK 2-0, Elfsborg-ÖSK 2-1, Kalmar-Åtvidaberg 3-1, Halmstad-Helsingborg 2-2, Malmö FF-Gais 1-1, Brommapojkarna-Gefle 0-1.

Någon som förmår dra några slutsatser om den kommande allsvenskan av dessa resultat?

Mer anmärkningsvärt är att de allsvenska lagen oftast kommit till korta när de mött elitlag från Norge och Danmark. Det flitiga matchandet, totalt 14 matcher hittills, mot nordiska grannar har slutat med 8 förluster, 3 oavgjorda och endast 3 vinster. Målskillnaden 19-28. De tre vinsterna har hemförts av Kalmar, Malmö FF och IFK Göteborg mot repektive Molde, Köge och Ålborg. Malmö jublade åt det klara vinsten mot Köge, 5-1, men jublet tystnade när man några dagar sedare klappade ihop helt mot Nordsjälland, förlust för iff-iff med hela 0-6.

Detta danska elitlag, Nordsjälland, har förresten i fler matcher valt allsvenskt motstånd, men inte med samma imponerande resultat som mot Malmö FF. Både Mjällby och Halmstad nådde oavgjort mot det danska topplaget.

BK Häcken fortsätter i samma imponerande stil som man visade i Allsvenskan förra säsongen. Tre vinster på tre matcher har det blivit i träningsspelet. Utöver vinsten mot ÖSK har "Rövva" slagit Örgryte med 3-0 och Falkenberg med 1-0. Inget insläppt mål så här långt.

Mästarna AIK har valt att inte matcha så flitigt hittills, bara en träningmatch finns registrerad. Den spelades mot IFK Norrköping och slutade 2-2 inför över 3000 frusna åskådare på Skytteholm IP. Nu tar dock träningsmatchandet fart även för "Gnaget", match i morgon mot ÖSK. I Finland.

Jag drar den slutsatsen att det inte går att dra några som helst slutsatser om årets Allsvenska av de hittills spelade träningsmatcherna. Precis som vanligt alltså.


0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida