fredag 19 februari 2010

Malmö FF: "Allsvenskt guld och 18.000 i publiksnitt" (24)

Som den uppmärksamme märker har jag spolat den trista rubriceringen "Tankar inför den allsvenska starten" på mina dagliga tankar inför den allsvenska starten. Istället har varje dags tanke fått sin unika rubrik, som dels ska hänvisa till innehållet i bloggen dels möjligtvis väcka intresse att läsa. Däremot har jag kvar numreringen av de tankar som ska vara dagligen återkommande fram till allsvenska starten.

I gårdagens blogg informerade jag om att den årligen återkommande allsvenska upptaktsträffen i år genomförs med ÖSK som värd. På dessa träffar brukar de allsvenska lagen inför den församlade mediauppbådet redovisa sina förhoppningar inför den stundande säsongen, vilken realistsik målsättning man har och hur den målsättningen ska nås. Läser i bladen att Malmö FF högst officiellt berövat Örebro förhandrätten på den spännande nyheten genom att redan nu strongt förklara att
" vi ska vinna allsvenskan 2010 och vi ska nå snittpubliken 18.000"
Och det är inte vem som helst som utfärdar löftet utan klubbens högste boss, verkställande direktören Pelle Svensson.

Man kan undra varför klubben valt att släppa den nyheten redan nu. Och står Roland Nilsson och hans spelare bakom mälsättningen? Kanske ett sätt att få de som svarar för den sportsliga delen av klubbens verksamhet förstå vilka krav som ställs på dom. Om målsättning 1, att vinna Allsvenskan, nås är det nog en ganska trolig effekt att målsättning 2, 18000 i snittpublik, klaras. Men att fastställa en hög målsättning utan att samtidigt ange med vilka medel man ska nå denna målsättning är att ta väl lättvindigt på det hela. Mål och Medel hör ihop som Ler och Långhalm.

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida