måndag 22 februari 2010

Beckhams överman ute i kylan? (27)

När Åtvidabergs FF gör reentre i Allsvenskan efter 25 år förlitar man sig på de spelare som förra året klarade den andraplats i Superettan som gav avancemang till finrummet utan kvalspel. Det betyder att det är ett lag med spelare som, på två undantag när, helt saknar erfarenhet av allsvenskt spel. De två undantagen är Kristian Bergström som spelat 143 allsvenska matcher för Malmö FF och Norrköping, samt Jesper Arvidsson med 6 allsvenska matcher för IF Elfsborg


Lika oerfaren när det gäller spel på allsvensk nivå är tränaren Daniel Wiklund, som kom till Åtvid i fjol från tränaruppdrag för IK City i Eskilstuna. Det Daniel (med flera , bland andra Sven " Dala" Dahlkvist) misslyckades med i Eskilstuna det klarade han direkt i Åtvidaberg. Avancemang uppåt i seriesystemet. Det märkliga är att den tränare som Daniel efterträdde i Åtvidaberg, Peter Svärdh, vandrade vidare till Mjällby AIF med känt resultat.

Åtvidaberg började som bekant träningsmatchandet mot ÖSK på Behrn Arena. Den matchen slutade 1-1 efter en sen ÖSK-kvittering av Per Johansson. Därefter fortsatte man med ytterligare en match med allsvenskt motstånd, Kalmar FF. KFF vann med 3-1. Övriga träningsmotståndare fram till premiären i Örebro den 15 mars är lag från Superettan och Div. 1. I genrepet möter man grannen IFK Norrköping. Många trodde nog att Åtvidberg skulle matchas in i det allsvenskan tempot med många träningsmatcher mot allsvenka lag.


Erfarne mittfältaren Kristian Bergström är spelaren som tränare Wiklund enligt uppgift inte byter ut mot någon annan spelare, "inte ens David Beckham". I träningsmatchen mot ÖSK fanns inte Bergström med på planen, enligt uppgift därför att det inte var klart med hans kontrakt. Han spelade i förlustmatcherna mot Kalmar FF och norska Haugesund (o-2) men har därefter stått utanför startelvan. I senaste matchen ( 1-1 mot Öster) satt Bergström på avbytarbänken utan att få en minuts speltid. Så frågan är om 36-årige Kristian Bergström fortfarande har tränarens orubbliga förtroende.

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida