onsdag 28 april 2010

ÖBO-sabotage mot våra blommor

Det damp ner en skrivelse från hyresvärden, Örebro-Bostäder, i postlådan. Det var information om att det skulle göras fönsterarbeten i vår lägenhet. Skrivelsen lades i vår postlåda på eftermiddagen den 27 april och fönsterarbetet skulle påbörjas klockan sju på morgonen den 28 april. I dag alltså.

Skrivelsen innehöll information om de åtgärder som ålades oss som hyresgäst att genomföra innan fönsterarbetet kunde påbörjas. Vi skulle plocka bort blommor från alla fönsterbräden, ta ner alla gardiner och flytta alla möbler som stod närmare än en och en halv meter från respektive fönster. Detta för att arbetet med fönstren skulle kunna genomföras från insidan. Dessutom sas det skulle "visst montagearbete ske utifrån", men för att detta skulle kunna genomföras krävdes inga åtgärder från vår sida.

Vi klarade av vårt uppdrag så att fönsterarbetet från insidan skulle kunna genomföras utan hinder. Dessutom i god tid före arbetsstarten klockan 7 på morgon.

Det där med "visst montagearbete" som skulle ske utifrån visade sig vara den totalt dominerande delen av arbetet. Om vi vetat detta hade vi kanske , trots den knappa tiden, haft möjlighet att ordna så att montörerna inte behövt trampa ner våra härliga blomsterrabatter. För några förhållningsorder att vara varsamma med ev planteringar hade montörerna uppenbarligen inte fått.
Okänsligt nertrampade vårblommor är ingen vacker syn kan vi informera ÖBO om.

Dessutom, men det är ju förstås en bagatell, tyckte man sig kunna gå in på vårt elnät för laddning av elektriska skruvdragare. Men det hade sett bra ut att först fråga om lov.

Sist men inte minst; hela det här förfarandet är inte likt ÖBO. Alltid har arbete informerats i god tid och genomförts med respekt för hyresgästen. Det här bar ingen sedvanlig "ÖBO-prägel"

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida