onsdag 5 maj 2010

ÖSKs- inte HIFs-svit bryts i morgon?

Näst på tur att försöka bryta Helsingborgs förlustfria matchrad står ÖSK. I morgon på Olympia har Magnus Kihlberg & Co chansen. Att anrika Helsingborgs IF ännu efter tio omgångar ståtar med en nolla i förlustkolumnen är för mig, och säkerligen för många andra, årets största överraskning i Allsvenskan. Bara två insläppta mål antyder var styrkan i laget ligger.



Min erfarenhet säger att den typen av sviter brister när man minst anar det. Just när laget tycker att man har en lätt match framför sig, med alla chanser att utan nämnvärd ansträngning förlänga sviten med ytterligare en match, kommer bakslaget som en blixt från en klar himmel. Vanligtvis då i en hemmamatch mot ett mediokert lag i trakterna av nedflyttningsstrecket. Det förhållandet talar inte för ÖSK. ÖSK är en stark motståndare som inte kommer att förleda Helsingborg att tro på en lätt seger.

Skulle ÖSK vinna på Olympia i morgon kväll beror det sannolikt på att ÖSK är ett minst lika bra lag som HIF, trots skillnaden i inspelade poäng. Men jag tror inte att ÖSK är mäktig att besegra HIF på Olympia. Men ett oavgjort resultat ligger nära till. Då har i alla fall en svit brutits, ÖSK-sviten utan ett enda oavgjort resultat på tio omgångar.

Så den första HIF-förlusten lär nog dröja till nästa omgång, den tolfte, då man möter Gefle IF på Strömvallens konstgräs. Om inte redan då, lär vi nog få vänta tills HIF möter Åtvidaberg på Olympia i höst.

Låt mig till sist få sia att när våromgångens 15 omgångar är fullbordade så ligger Helsingborgs IF fortfarande i topp men med två förluster och åtta insläppta mål. Bara så ni i Sundets Pärla vet!

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida