söndag 14 oktober 2007

Dålig PR för damfotboll och TV4

I går såg jag en märklig fotbollsmatch. Märklig och förvirrande. De två lagens utespelare uppträdde nämligen i till förvillelse lika matchdräkter. Sånt kan ju vara kul i en skämtmatch men i det här fallet var det en TV-sänd match i den serie som marknadsfolk döpt till "Världens bästa liga". Damallsvenskan. De 22 utespelarnas dräkter var till lika delar blå och svarta. De 40 strumporna var i murriga oskiljbara färger.

Möjligtvis var det lättare på plats att skilja lagen åt, men eftersom felpassningarna var legio förstod man att även tjejerna på planen hade svårigheter att skilja på med- och motspelare. Det här problemet konstaterade också kommenterande Pontus Kåmark under första halvlek och jag satte mitt hopp till att någon förnuftiga människa, t ex från TV 4, skulle se till att en ändring kom till stånd inför andra halvleken. En röd utanpåväst till exempel för det ena laget. Men icke.

Naturligtvis skulle den finska domaren ha beordrat tröjbyte för ett av lagen eller åtminstone att man kunde skilja lagen åt på strumporna. Damfotbollen är verkligen inte betjänt av en sådan dundermiss, särskilt inte som matchen direktsändes i TV. Inte alltför ofta förekommande tyvärr. Och varför gjorde inte TV4 någonting. Man måste väl ha insett att det skulle bli en förvirrande sändning istället för propagande för damfotbollen

Jag har visst glömt bort att informera om att de två lagen var Djurgården och Göteborg och att Djurgården vann med 1-0. Viktoria Svensson fick ganska oattackerad nicka in ett inspel från höger. Kanske Göteborgsförsvaret tyckte att det var en medspelare.

Bengt

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida